Οι αγώνες της σειράς Diamond League επιστρέφουν την Παρασκευή (13/5) και μαζί τους επιστρέφει η δράση του ανοιχτού στίβου σε όλο τον πλανήτη.

Οι 13 στάσεις – ακυρώθηκαν για φέτος οι αγώνες της Κίνας και στη θέση τους μπήκε ο αγώνας “Καμίλα Σκολιμόφσκα” στο Χόρζοφ- με τους δεκάδες πρωταγωνιστικές και το μοναδικό θέαμα θα καθηλώσουν και φέτος τους φίλους του στίβου. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει όπως κάθε χρόνο στην Ντόχα και παρά ότι ακόμη είναι νωρίς στη σεζόν, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός. Ο Εμμανουήλ Καραλής θα είναι ανάμεσα στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα της σειράς. Ο Έλληνας αθλητής έχει ξεπεράσει στο απόλυτο το πρόβλημα του χειμώνα και θέλει να δώσει συνέχεια τις καλές παρουσίες της χειμερινής περιόδου, ξεπέρασε δύο φορές τα 5,81 μ. και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Ο 23χρονος θα έχει την ευκαιρία να κάνει από νωρίς έναν δυνατό αγώνα, αφού το παρών στη διοργάνωση θα δώσουν οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι Μόντο Ντουπλάντις, Ρενό Λαβιλενί, Κρις Νίλσεν, Πιοτρ Λίσεκ θα είναι στη Ντόχα για τον πρώτο κορυφαίο αγώνα της θερινής περιόδου. Ο αθλητής του Παναγιώτη Συμεωνίδη έκανε τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, όπου πέρασε τα 5,30 μ. σε έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα.

Το Diamond League της Ντόχα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 στις 19.00. Ο αγώνας του επί κοντώ είναι προγραμματισμένος για τις 18.00.

Διαβάστε περισσότερα στο segas.gr