Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον- Χέρα είναι ενθουσιασμένη που είναι μέρος των 100μ. γυναικών που βρίσκονται στο επίκεντρο σε σχέση με τους άνδρες.

Ελέιν Τόμσον- Χέρα: «Τα 100μ. γυναικών είναι στο επίκεντρο»

Η Ελέιν Τόμσον- Χέρα έχει ατομικό ρεκόρ στα 100μ. 10.54 και είναι η δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον- Χέρα είναι ενθουσιασμένη που είναι μέρος των 100μ. γυναικών που βρίσκονται στο επίκεντρο σε σχέση με τους άνδρες.

Η 30χρονη μιλώντας στον «AW» είπε: «Κανονικά οι άνδρες θα ήταν το σημείο συζήτησης και ξέρω ότι όλοι είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν τα 100 μέτρα, αλλά τώρα έχουμε αναλάβει εμείς το σόου! Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι μέρος αυτού».

Μία από τις κούρσες που έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν ήταν τα 100μ. γυναικών. Κυριάρχησαν οι Τζαμαϊκανές σπρίντερ, με το χρυσό να κατακτάει η Σέλι- Αν Φρέιζερ- Πράις με 10.67. Το ασημένιο πήρε η Σέρικα Τζάκσον με 10.73 και το χάλκινο Ελέιν Τόμσον- Χέρα με 10.81. Ήταν μία από τις καλύτερες κούρσες όλων των εποχών με βάση και τις επιδόσεις των αθλητριών.

Η ολυμπιονίκης πέρσι στο Τόκιο, που έφυγε από το Τόκιο με τρία χρυσά μετάλλια στα 100μ., 200μ. και 4×100μ., έχει ατομικό ρεκόρ στο κατοστάρι 10.54. Είναι δεύτερη όλων των εποχών, πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ με 10.49 που κατέχει η Αμερικανίδα Φλόρενς Γκρίφιθ- Τζόινερ. «Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 10.49 και ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να σπάσει. Δεν έχει καταρριφθεί ακόμα, αλλά πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Χαίρομαι που βλέπω τις γυναίκες να βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους και να κάνουν περισσότερους ανταγωνισμούς, καθιστώντας το πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό», κατέληξε η Τόμσον- Χέρα.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Angelos Zymaras

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία