Ακοντισμός
Μία από τις σπουδαιότερες ακοντίστριες, η Οσλέιντις Μενέντεθ έφθασε στις ΗΠΑ, έχοντας πρώτα περάσει τα σύνορα Νικαράγουας και του Μεξικού.

Έφθασε στις ΗΠΑ η μετανάστρια Οσλέιντις Μενέντεθ! Η περίεργη ιστορία με το όνομά της

Η Οσλέιντις Μενέντεθ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μία από τις σπουδαιότερες ακοντίστριες, η Οσλέιντις Μενέντεθ έφθασε στις ΗΠΑ, έχοντας πρώτα περάσει τα σύνορα Νικαράγουας και του Μεξικού.

Η Κουβανή πρωταθλήτρια έφυγε από την πατρίδα της, ταξιδεύοντας με εκατοντάδες συμπατριώτες της στην Αμερική, με σκοπό να μεταναστεύσουν στην Αμερική. Ξένα ΜΜΕ ανέφεραν πως εκτός από τη Νικαράγουα, πέρασε και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, πριν φθάσει στο Βόρειο Μεξικό και μπει στις ΗΠΑ. Η είδηση είχε αντίκτυπο εντός και εκτός συνόρων της πατρίδας της, καθώς είναι μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες της Κούβας. Ως γνωστόν έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και η 42χρονη είναι μια ολυμπιονίκης μετανάστης! Γεννήθηκε το 1979 στο Μάρτι της επαρχίας Ματάνθας και από τα 12 ασχολήθηκε με τον ακοντισμό και στα 16 της ήδη είχε επιτυχίες.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Στέφθηκε ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και στο μίτινγκ του Ρεθύμνου το 2005 είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 71,54μ. Σε εκείνο τον αγώνα είχε γίνει η πρώτη αθλήτρια που ξεπερνάει τα 70μ. στον ακοντισμό.

Εκτός από το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, έχει και χάλκινο το 2000 στο Σίδνεϊ. Έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2001 στο Έντμοντον και το 2005 στο Ελσίνκι. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 71,70μ. Ήταν παγκόσμιο ρεκόρ, πριν το σπάσει το 2008 η Τσέχα Μπάρμπορα Σποτάκοβα με 72,28μ.

Ως αθλήτρια παραδέχθηκε μια φορά, πως το αληθινό της όνομα ήταν Ολισλέιντις, αλλά κατά λάθος σε εγγραφή της σε αγώνες γράφτηκε Οσλέιντις, όπου είχε μεγάλες επιτυχίες και έτσι, δεν το άλλαξε!

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία