Άλμα εις μήκος
Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η Λίντια Αλφέγιεβα. Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ.

«Έφυγε» από τη ζωή η Λίντια Αλφέγιεβα

Η Λίντια Αλφέγιεβα είχε πάρει και δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού, χρυσό το 1976 και ασημένιο το 1975.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών η Λίντια Αλφέγιεβα. Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο το 1974 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη και είχε καταλάβει την έκτη θέση. Το 1975 στο Κατοβίτσε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Ένα χρόνο αργότερα, στην ίδια διοργάνωση στο Μόναχο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Το 1976 ήταν η καλύτερη χρονιά της, φθάνοντας στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Είχε κάνει μάλιστα, την έκπληξη, αφήνοντας εκτός βάθρου την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, την Ανατολικογερμανίδα Ζίγκρουν Σιγκλ, για ένα εκατοστό. Πήδηξε 6,60μ., έναντι 6,59μ. της αντιπάλου της. Το χρυσό είχε πάρει μια άλλη Ανατολικογερμανή, η Άντζελα Βόιτ και το ασημένιο η Αμερικανίδα Κάθι Μακμίλαν. Η Αλφέγιεβα ήταν νικήτρια και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 1975, ενώ ήταν πρωταθλήτρια της Σοβιετικής Ένωσης τρεις φορές (1974-76). Μετά τον πρωταθλητισμό, εργάστηκε ως προπονήτρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχε ατομικό ρεκόρ 6,84μ. (1980). Γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου του 1946 στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας, αλλά είχε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ τη ρωσική υπηκοότητα. Το πλήρες ονοματεπώνυμό της ήταν Λίντια Νικολάγιεβνα- Αλφέγιεβα.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία