Ρίψεις
Στο δεύτερο φετινό του αγώνα ο Νικόλας Πολυχρονίου έριξε στη ρίψη οργάνου βολή στα 19,74μ. που είναι ατομική επίδοση και ρεκόρ πανεπιστημίου.

Στίβος: Δυνατός ο Νικόλας Πολυχρονίου, 19,74μ. στη ρίψη οργάνου, έκανε ρεκόρ πανεπιστημίου (vid)

Ο Νικόλας Πολυχρονίου προετοιμάζεται για τον ανοιχτό με μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στο δεύτερο φετινό του αγώνα ο Νικόλας Πολυχρονίου έριξε στη ρίψη οργάνου βολή στα 19,74μ. που είναι ατομική επίδοση και ρεκόρ πανεπιστημίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που σπουδάζει το USC, αγωνίστηκε στο Husky Classic στην Ουάσιγκτον. Κατέλαβε την τέταρτη θέση στον αγώνα. Οι βολές του κατά σειρά ήταν: 19,02μ., 19,05μ., άκυρη, 19,52μ., 19,74μ., 19,03μ.

Κατάφερε τον πρωταρχικό του στόχο που ήταν να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ και να πετύχει ρεκόρ για πρωτοετή αθλητή στο αγώνισμα στο πανεπιστήμιό του. Στο University South California το ρεκόρ ήταν 19,20μ.

Να θυμίσουμε ότι στον πρώτο του αγώνα είχε ρίξει 18,23μ. Νικητής στον αγώνα στην Ουάσιγκτον ήταν ο Τζέιντεν Γουάιτ του Ουάσιγκτον με 22,55μ.

Να θυμίσουμε ότι ο νεαρός αθλητής από πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Είχε μια καλή σεζόν και έχει ξεκινήσει δυνατά και τη νέα. Άλλωστε ο στόχος είναι ο ανοιχτός.

Το 2021 είχε σημειώσει δύο ατομικά ρεκόρ στη σφυροβολία, με την ανδρική με 67,76μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα. Και την εξάκιλη ρίχνοντας 73,83μ. στο φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη. Ο μεγάλος στόχος του 19χρονου, γιου του παλιού πρωταθλητή του αγωνίσματος Χρήστου, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Κάλι.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία