Γενικά
με την Χριστίνα Παπαδοπούλου να είναι καλύτερη στο ράνκινγκ.

Δυνατή η Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον

Τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν έχουν πιάσει ως τώρα 7 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τα φώτα του κλειστού έσβησαν. Ήδη αθλητές και προπονητές σκέφτονται τον ανοιχτό. Το καλοκαίρι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 15 ως 24 Ιουλίου στο Γιουτζίν του Όρεγκον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του stivostime η αριθμητική δήλωση από τον ΣΕΓΑΣ έχει γίνει στην World Athletics. Ο τεχνικός διευθυντής Χρήστος Μελέτογλου έχει κάνει δήλωση για 16 αθλητές και αθλήτριες. Φυσικά αυτή είναι μια πρώτη δήλωση για να έχουν μια εικόνα WA και η Οργανωτική Επιτροπή «Όρεγκον 22». Συνήθως η απόκλιση είναι μικρή προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Αυτή είναι και η ευχή, να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες πρωταθλητές τα όρια ή μέσω ράνκινγκ να πάρουν τα «εισιτήρια» για τη μεγάλη διοργάνωση του φετινού καλοκαιριού.

7 με όρια

Ν’ αναφέρουμε ό,τι ήδη 7 Έλληνες αθλητές έχουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Είναι 3 άνδρες: Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) και Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ). Και 4 γυναίκες: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου (βάδην).

Στους άνδρες πιο κοντά για να προκριθούν είναι ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στο βάδην και ο Ανδρέας Πανταζής στο τριπλούν. Στις γυναίκες στα σπριντ η Ραφαέλα Σπανουδάκη, η Κλαούντια- Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και μία ακόμη βαδίστρια, με την Χριστίνα Παπαδοπούλου να είναι καλύτερη στο ράνκινγκ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία