Άλματα
2ος στο Diamond League της Ντόχα ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,36μ. στο άλμα εις μήκος . Στην 5η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με 4,63μ.

Diamond League (Ντόχα): Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη (vid)

Δεύτερος στο Diamond League της Ντόχα ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,36μ. στο άλμα εις μήκος . Στην 5η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ με 4,63μ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι θα ήταν ευχαριστημένος με μια επίδοση στα 8.20 μέτρα στο Diamond League της Ντόχα. Τελικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής «πέταξε» στα 8.36μ. στο άλμα εις μήκος και κατέλαβε τη 2η θέση!

Μία αναμφίβολα πολύ καλή αρχή ενόψει της θερινής σεζόν στον στίβο.

Πιο συγκεκριμένα η επίδοση αυτή (8,36μ.) ήρθε από τον Τεντόγλου στην έκτη του και τελευταία προσπάθεια, η οποία σημειώθηκε με άνεμο μέσα στα επιτρεπτά όρια (1,9) που του χάρισε τη 2η θέση.


Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε ισχυρό ευνοϊκό άνεμο κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Τζαμαϊκανός Κάρι ΜακΛάουντ για να κάνει άλμα στα 8,52 μ. με 5,2 μ./δ. και να πάρει την πρώτη θέση.

Τα άλματα του Τεντόγλου ήταν 8,15 μ. (3,9), άκυρο, 7,72 μ. (2,9), 8,26 μ. (3,9), 8,34 μ. (2,7) και 8,36 μ. (1,9). Αυτή ήταν η καλύτερη πρεμιέρα του μετά από τα 8,60 μ. που είχε σημειώσει τον Μάιο του 2021.


«Ήταν η πρώτη μου διοργάνωση για φέτος και δεν περίμενα πολλά, ήμουν προετοιμασμένος για ένα άλμα στα 8,20 μέτρα. Είχα κάποια προβλήματα με τον αέρα. Ο Τζαμαϊκανός πήδηξε 8,52 μ., θα μπορούσα να τον περάσω, προσπάθησα στην τελευταία μου προσπάθεια, αλλά είναι πολύ νωρίς για μένα αυτή τη στιγμή τέτοια άλματα.

Το πιο θετικό πράγμα που παίρνω από αυτό τον αγώνα είναι ότι ένιωσα πραγματικά χαρούμενος όταν ο ΜακΛάουντ έκανε το άλμα στα 8,52 μέτρα. Ένιωσα πραγματικά ωραία και με έκανε να προσπαθήσω να πάω πιο μακριά από αυτόν. Το απολαμβάνω περισσότερο σε μια διοργάνωση όταν ένας άλλος αθλητής κάνει μεγαλύτερα άλματα και με πιέζει. Περιμένω παρόμοια άλματα, γύρω στα 8,20 μ. με 8,30 μ. και στους επόμενους αγώνες μου αφού μόλις ξεκίνησα τη σεζόν.

Επόμενος αγώνας θα είναι στην Κύπρο την επόμενη εβδομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο Diamond League της Ντόχα και μου άρεσε η ατμόσφαιρα και το γήπεδο. Αισθάνομαι υπέροχα όταν το σκάμμα είναι κοντά στις κερκίδες, είναι καλύτερο για μένα και το απολαμβάνω περισσότερο», τόνισε μετά τον αγώνα του ο Μίλτος Τεντόγλου.

Diamond League (Ντόχα): Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη (vid)

Από την πλευρά της η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τη σεζόν με άλμα στα 4,63 μέτρα του επι κοντώ και κατέλαβε την 5η θέση στο αγώνισμα.

Γενικά ήταν μια καλή εμφάνιση για την Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον πρώτο αγώνα για την σεζόν του καλοκαιριού. Η επίδοση αυτή για τον Στεφανίδη στα 4,63 μ. προέκυψε με την τρίτη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένο άλμα στα 4,43 μ. και στην συνέχεια ξεπέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,53 μ. και τα 4,63 μ. και είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,73 μέτρα.

Την πρώτη θέση στο επί κοντώ πήρε η Βρετανίδα Μάλι Κόντερι με 4,73 μέτρα.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία