Διεθνή
Δύο από τις καλύτερες σπρίντερ στον κόσμο η Κριστίν Μπόμα και η Μπεατρίς Μασιλίνγκι αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία με τον προπονητή τους.

Μπόμα και Μασιλίνγκι άφησαν τον προπονητή Μπότα και συνεχίζουν με τον Κρίελ

Η Μπόμπα είχε κατακτήσει δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο Κ20 και ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και η Μασιλίνγκι είχε πάρει τρία μετάλλια στο Ναϊρόμπι.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Δύο από τις καλύτερες σπρίντερ στον κόσμο η Κριστίν Μπόμα και η Μπεατρίς Μασιλίνγκι αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία με τον προπονητή τους.

Οι δύο κορυφαίες αθλήτριες από τη Ναμίμπια σταμάτησαν από τον προπονητή που τις ανέδειξε, τον Χενκ Μπότα και συνεχίζουν με προπονητή τον Χένκ Κρίελ. Πρόκειται για τον κορυφαίο προπονητή από τη Νότια Αφρική, που έχει αναδείξει πολλούς αθλητές από την πατρίδα του, όπως τον Κλάρενς Μουνιέ, Ρίκενετ Στέενκαμπ, Γουέντα Νελ κ.α.

Το Newton Agency εκ μέρους των δύο αθλητριών δημοσίευσε μια κοινή τους δήλωση: «Η χρονιά που πέρασε ήταν το πιο απίστευτο ταξίδι και για τις δυο  μας και έχουν κατακλυστεί από υποστήριξη από όλο τον κόσμο. Καθώς είχαμε χρόνο να σκεφτούμε αυτό το ταξίδι και να σχεδιάσουμε τα βήματά μας για το Παρίσι το 2024, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αλλάξουμε προπονητή και να γίνουμε μέλη του διάσημου προπονητή σπριντ Χένι Κρίελ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Χενκ Μπότα για όλη την καθοδήγηση και την υποστήριξή του, καθώς κάναμε την πρώτη μας κίνηση να γίνουμε επαγγελματίες αθλήτριες και γνωρίζουμε ότι θα συνεχίσει να συνεισφέρει τα μέγιστα στον στίβο της Ναμίμπια».

Η Μπόμα πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι κατέκτησε δύο μετάλλια. Το χρυσό στα 200μ. και το ασημένιο στα 4×100μ. Νωρίτερα όμως είχε κάνει μεγάλη επιτυχία φθάνοντας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα 200μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Από την άλλη η Μασιλίνγκι πήρε τρία ασημένια μετάλλια στο Ναϊρόμπι. Ήταν δεύτερη στα 100μ., τα 200μ. και τα 4×100μ. Πάντως, οι δύο σπρίντερ έχασαν το πρωτάθλημα Αφρικής που ξεκίνησε την Τετάρτη στον Μαυρίκιο λόγω τραυματισμού.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία