Άλμα επί κοντώ
Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87μ. και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό

Απίθανος Καραλής με αργυρό μετάλλιο – Μόνο ο Ντουπλάντις τον πέρασε!

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ με 5,87 μ. και έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο σε ανοιχτό στίβο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής, επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία τα τελευταία χρόνια και έβαλε ένα ακόμη μετάλλιο στην συλλογή του. Με επίδοση στα 5,87μ. στο αλμα επί κοντώ, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο έβαλε στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του μετάλλιο σε ανοιχτό στίβο!

Το χρυσό κατέκτησε βεβαίως ο κορυφαίος όλων των εποχών Άρμαντ Ντουπλάντις, o οποίος, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έμεινε στο τέλος να προσπαθεί μόνος του ώστε να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ! Πέρασε εύκολα  5,92μ., 5,97μ. και 6,10μ. και τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη κατευθείαν στα 6,25μ., αλλά δεν τα κατάφερε, με την πρώτη προσπάθειά του να είναι η καλύτερη.

Το χάλκινο μετάλλιο το μοιράστηκαν ο Τούρκος Ερσού Σασμά και ο Γερμανός Ολεγκ Ζέρνικελ που πέρασαν το 5.82μ.

Από εκεί και πέρα ο Καραλής, «χάλκινος» στο Παγκόσμιο κλειστού του 2024, ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη και στη συνέχεια ανέβηκε χωρίς πρόβλημα στα 5,65 μ. και 5,75 μέτρα, ύψος που σε άλλες συνθήκες θα καθόριζε την έκβαση του αγώνα, ωστόσο σήμερα “νίκησαν” 9 αθλητές.

Στις προσπάθειες στα 5,82 μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, καθώς συνολικά πέρασαν πέντε. Ο Καραλής καθάρισε στη συνέχεια και το 5,87 μ. με την πρώτη και “κλείδωσε” τη δεύτερη θέση στον αγώνα, αφού κανείς, πέραν του Ντουπλάντις, που το άφησε. Η συνέχεια ήταν ανάμεσα στον Έλληνα και τον Σουηδό, που για πρώτη φορά έμειναν μόνοι στον αγωνιστικό χώρο για την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή, αφού έκανε ένα άκυρο στο 5,92 μ. (πανελλήνιο ρεκόρ 5,91 μ.), δοκίμασε μία φορά στο 5,97 μ. και 6,02 μ. πανηγύρισε στη συνέχεια μαζί με τους προπονητές του και τα μέλη της ομάδας το πρώτο του μετάλλιο στον ανοιχτό. Στις εξέδρες μαζί με τον Χάρη Καραλή ήταν τόσο ο Πολωνός Μαρσίμ Ζεπάνσκι, που έχει την επίβλεψη του αθλητή στα άλματα, όσο και ο Γιώργος Πομάσκι.

Απίθανος Καραλής με αργυρό μετάλλιο – Μόνο ο Ντουπλάντις τον πέρασε!

Το επί κοντώ ήταν το τελευταίο αγώνισμα που έμεινε να διεξάγεται στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης και οι δύο αθλητές τράβηξαν την προσοχή των θεατών, που ήταν στην εγκατάσταση.

Ο τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πριν δύο χρόνια στο Μόναχο είχε μείνει για μια θέση εκτός τελικού, ενώ πέρυσι στη Βουδαπέστη, παρότι ήταν φαβορί για μια καλή παρουσία δεν κατάφερε να περάσει το αρχικό άλμα στον προκριματικό.

Φέτος, όμως, η χρονιά του αθλητή προμήνυε από τους πρώτες του αγώνες της χρονιάς πως θα είναι εξαιρετική. Ο αθλητής κατέκτησε το χειμώνα το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού και έφτασε στη Ρώμη έχοντας κάνει τρεις αγώνες στα 5,72 μ. και στη Ρώμη βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ, αφού είχε 5,86 μ. από φέτος.

Ο Καραλής κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Χρήστου Παπανικολάου το 1966 στη Βουδαπέστη και έδειξε πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι σταθερά στο βάθρο των νικητών.

Τα μέλη της ελληνικής ομάδας, που παραμένουν στη Ρώμη βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και πανηγύρισαν μαζί με τον Καραλή τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Η χώρα μας έκλεισε έτσι τη διοργάνωση με τρία μετάλλια, αφού προηγήθηκαν το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο της Στεφανίδη.

Πηγή sportime.gr

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία