Διεθνή
Η Ουκρανία κατάφερε να στείλει ομάδες σε δύο μεγάλες διοργανώσεις στίβου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων.

Αντιδράσεις και ειδήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η ουκρανική ομοσπονδία ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της ΕΑΑ και WA. Πέντε Ουκρανοί αθλητές στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ουκρανία κατάφερε να στείλει ομάδες σε δύο μεγάλες διοργανώσεις στίβου. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων.

Με την στήριξη και βοήθεια που είχε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Επίσης, και πολλές χώρες, όπως η Πολωνία παρέχουν βοήθεια στους Ουκρανούς αθλητές. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Stivostime σας μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις.

Η ουκρανική ομοσπονδία στίβου ευχαρίστησε για τη διεθνή στήριξη ώστε να στείλει αθλητές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και το Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων. «Αυτό έγινε δυνατό με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου και του επίσημου συνεργάτη της ASICS. Σε συνεργασία μαζί τους, παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη στην ομάδα. Η πολωνική ομοσπονδία στίβου μας βοηθάει πολύ επίσης, σε κάποια θέματα. Οι ρίπτες μας συναντήθηκαν στα σύνορα, οργάνωσαν τη μεταφορά στη Βαρσοβία και φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο. Κάποιοι από αυτούς έφυγαν από το σπίτι τους μόνο με ένα σακίδιο. Αλλά εκεί είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και να προετοιμαστούν για το Ευρωπαϊκό κύπελλο», δήλωσε η γενική γραμματέας της FLAU Ιολάντα Χρόπατς. Όσον αφορά την ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι πρόσθεσε: «Όλες οι αθλήτριες προπονούνται σε σχετικά ήσυχες πόλεις της Ουκρανίας ή στο δρόμο προς αυτές… Διαπραγματευόμαστε επίσης, με μία από τις διεθνείς ομοσπονδίες για τη δυνατότητα προπόνησης στο έδαφός τους. Εάν οι διαπραγματεύσεις είναι επιτυχείς, θα το ανακοινώσουμε αργότερα».

ΓΑΛΛΙΑ: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ στηρίζει την απόφαση για αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις. Είπε όμως πως είναι νωρίς να γίνει συζήτηση για πιθανό αντίκτυπο της απόφασης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η γερμανική εταιρεία «Adidas», μετά τη «Nike» και την «Puma» προσωρινά έκλεισε τα καταστήματά της στη Ρωσία και τα online καταστήματα.

ΠΦΟΡΤΖΧΑΪΜ: Οι διοργανωτές του αγώνα ανωμάλου δρόμου Sparkassen στο Πφoρτζχάιμ ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν τα έσοδα του χειμερινού αγώνα που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην στήριξη των παιδιών στην Ουκρανία.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η σειρά διεθνών μίτινγκ (ΕΑΡ) ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται Ρώσους αθλητές, ακόμη και εκείνοι που είναι Ανεξάρτητοι, ούτε και Λευκορώσους αθλητές. «Αυτό προφανώς τιμωρεί τους αθλητές, λυπούμαστε βαθιά. Αλλά στη συνοχή των ενεργειών που στοχεύουν στην επιστροφή στην ειρήνη είναι μία απαίτηση στην οποία, ως ΕΑΡ τηρούμε», αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. Ανάμεσα στα μίτινγκ της σειράς είναι η Γενεύη, το Λάφμπορο και το Νιβέλ.

ΗΠΑ: Ο Αμερικανός πρώην ολυμπιονίκης στα 400μ. εμπόδια Έντουϊν Μόουζες ζήτησε να τιμωρηθούν οι Ρώσοι αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Οι σφυροβόλοι Ιρίνα Κλίμετς και Μιχάιλο Κοκάν συμπεριλήφθηκαν στην ουκρανική ομάδα για το Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία. Έτσι, έγινε πενταμελής η ομάδα.

ΡΩΣΙΑ: Η εταιρεία Coca Cola έγινε ο τελευταίος μεγάλος χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες της στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία