Άλμα επί κοντώ
Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν στο επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία!

Άνω κάτω το επί κοντώ γυναικών στο Βελιγράδι- Ανοίγει ο δρόμος για τις Αμερικανίδες!

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος αναμένεται να μείνουν οι τρεις κορυφαίες φέτος στον κόσμο, οι Ρωσίδες Αντζέλικα Σιντόροβα, Πολίνα Κνόροζ και η Λευκορωσίδα Ιρίνα Ζουκ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τα πάνω κάτω αναμένεται να έρθουν στο επί κοντώ γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία!

Όπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον αποκλεισμό της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. Η World Athletics αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσει στις τελικές αποφάσεις της. Φυσικά από την άλλη οι Σέρβοι διοργανωτές δεν έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών. Μάλιστα, είναι ανοιχτή η πρόσκληση και για το μίτινγκ στο Βελιγράδι στις 7 Μαρτίου που αποτελεί testb event. Αν τελικά γίνει ο αποκλεισμός Ρώσων, Λευκορώσων, φυσικά θα επηρεάσει τα αγωνίσματα που θα γίνουν στη διοργάνωση 18-20 Μαρτίου. Ένα από αυτά, το πιο βασικό είναι το επί κοντώ γυναικών. Όλα δείχνουν πως θα απουσιάζουν οι τρεις καλύτερες φέτος στον κόσμο. Αυτό γιατί στο νο1 είναι η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα που έχει περάσει τα 4,87μ. Το νο2 είναι η επίσης, Ρωσίδα Πολίνα Κνόροζ με 4,81μ. Και οι δύο είχαν πάρει το πράσινο φως για να αγωνίζονται ως Ανεξάρτητες. Στο νο3 βρίσκεται η Λευκορωσίδα Ιρίνα Ζουκ με 4,80μ. Επίσης, αναμένεται να απουσιάζουν και οι Ουκρανοί αθλητές, όπου στο επί κοντώ θα μπορούσε ν’ αγωνιστεί η πρωταθλήτρια Ιρίνα Κιλίπκο. 

Αυτό θα ανοίξει το δρόμο και θα δώσει τον τίτλο του φαβορί στις Αμερικανίδες που ακολουθούν στη λίστα των κορυφαίων του 2022 στο επί κοντώ. Η ολυμπιονίκης Κέιτι Ναζότ και η Σάντι Μόρις έχουν περάσει τα 4,80μ.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού είναι 4,75μ. και θα μετάσχουν 12 άλτριες.

Να θυμίσουμε ότι εκτός Παγκοσμίου είναι και οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες άλτριες Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία