Άλμα εις ύψος

Η Χριστογεώργου πέταξε στο 1,93μ.- 4η Ελληνίδα όλων των εποχών

Η Ελευθερία Χριστογεώργου είχε πριν από τον αγώνα στη Φιλοθέη 1,81μ. στον ανοιχτό. Έκανε 1,87μ., 1,90μ. και 1,93μ.!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελευθερία Χριστογεώργου ήταν εντυπωσιακή στο ύψος, η οποία ξεπέρασε το 1,93μ., σημείωσε ατομικό ρεκόρ και έγινε η τέταρτη όλων των εποχών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετικό αγώνα στο Γκαλά Γυναικών στη Φιλοθέη. Ν’ αναφέρουμε ό,τι κατέβηκε στον αγώνα με 1,81μ. ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό (σ.σ. έχει στον κλειστό 1,87μ. από φέτος) και βελτιώθηκε τέσσερις φορές! Πέρασε κατά σειρά 1,84μ., 1,87μ., 1,90μ. και 1,93μ. πετυχαίνοντας μεγάλο ρεκόρ. Στη συνέχεια απέτυχε τρεις φορές στο 1,95μ., αλλά η δεύτερη προσπάθειά της ήταν πολύ καλή και έδειξε ότι μπορεί να πάει και ψηλότερα.

Η 23χρονη μπήκε στο κλαμπ των καλύτερων Ελληνίδων όλων των εποχών. Κορυφαία παραμένει η Νίκη Μπακογιάννη με 2,03μ., ακολουθεί η Αντωνία Στεργίου με 1,97μ. και η Νίκη Γκαβέρα με 1,95μ.

Μετά τον αγώνα της η Ελευθερία Χριστογεώργου δήλωσε στο Stivostime: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Ναι μεν η προπόνηση έχει πάει καλά, αλλά ότι θα πήγαινα σήμερα σε τέτοια ύψη δεν το πίστευα. Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενη. Κλείνω δύο χρόνια με τον Γιώργο Πομάσκι και έχουν φανεί τα αποτελέσματα με το παραπάνω. Είναι γεγονός ότι ήθελα να κάνω κάτι καλύτερο στη Φιλοθέη, γιατί στην Καλλιθέα ήταν κακός αγώνας για μένα, έχοντας τρεις άκυρες. Με τον προπονητή μου έχουμε βελτιώσει πράγματα και αυτό δούλεψα. Τώρα είναι γεγονός ότι μου άνοιξε η όρεξη. Αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα σε άλμα στο 1,90μ. και πάνω. Σίγουρα ο επόμενος αγώνας μου είναι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και λογικά και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία