Άλμα επί κοντώ
Πέθανε ο εμβληματικός Τιμ Λόμπινγκερ

Πέθανε ο εμβληματικός Τιμ Λόμπινγκερ

Ο Τιμ Λόμπινγκερ πάλεψε από τότε που διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2017.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο κόσμος του στίβου και η αθλητική Γερμανία βυθίστηκαν στο πένθος για τον Τιμ Λόμπινγκερ, ο οποίος έχασε μια μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν ο πρώτος Γερμανός που έπιασε τα 6 μέτρα σε ανοικτό στίβο το 1997.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ πέθανε σε ηλικία 50 ετών, όπως δήλωσε η οικογένειά του σε ειδησεογραφικά πρακτορεία την Πέμπτη.

Ο Λόμπινγκερ πάλεψε από τότε που διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2017.

Παραδέχτηκε ότι δεν θα θεραπευόταν από τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα Bild τον Οκτώβριο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

«Αξίζει να παλεύω για κάθε μέρα που μπορώ να ζήσω και να περάσω μαζί με την οικογένειά μου», είπε σε εκείνη τη συνέντευξη.

Έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα το 1997, καθώς έγινε ο πρώτος Γερμανός αθλητής στο άλμα επί κοντώ που ξεπέρασε τα έξι μέτρα σε ανοικτό στίβο.

Να σημειωθεί ότι πρώην σύζυγός του ήταν η επίσης άλλοτε επικοντρίστρια Πέτρα Λόμπινγκερ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1994 και χώρισαν το 2003.

Μαζί της απέκτησε δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι ο 23χρονος Λεξ-Τάιγκερ Λόμπινγκερ, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Καϊζερσλάουτερν.

Δείτε εν δράσει τον Τιμ Λόμπινγκερ και τη σπουδαία επίδοση του 1997:

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία