Γενικά
Συνεχίζονται τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Gender Leadership» της ΕΑΑ, λόγω της μεγάλης επιτυχίας τους οργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά.

3ο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Στο 3ο σεμινάριο της σειράς που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο είχε θέμα τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη».

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα «Gender Leadership» της ΕΑΑ, λόγω της μεγάλης επιτυχίας τους οργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά.

Στο 3ο σεμινάριο της σειράς που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και θα συνεχιστεί με το δεύτερο μέρος σε 15 μέρες είχε ένα θέμα που κυριαρχεί στις μέρες μας τη «Συναισθηματική Νοημοσύνη».

Συντονίστριες και συ-συντονίστριες για την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν εναλλάξ η δρ. Ξένια Αργειτάκη και η Μαριάννα Χαραλάμπους.

Στο σεμινάριο αναφέρθηκε η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ηγεσίας, καθώς αυτή μπορεί να βοηθήσει τα αθλητικά στελέχη να προσανατολιστεί στο πολύπλοκο αθλητικό περιβάλλον, να ηγηθεί και να καθοδηγήσει τους άλλους.

Μερικά από τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η αυξημένη ικανότητα ηγεσίας με την εμφάνιση μιας καλά ισορροπημένης προσέγγισης στους ανθρώπους και στη διαχείριση καταστάσεων με επαγγελματικό αντικειμενικό τρόπο. Ακόμα την ικανότητα να αντιμετωπίζουν την πίεση στον αθλητικό χώρο, την δυνατότητα να βλέπουν τα πράγματα καθαρά και να παραμένουν ήρεμοι σε καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν άγχος.

Εξήγησε πως λαμβάνουμε πληροφορίες. Είμαστε βομβαρδισμένοι από αισθητηριακές πληροφορίες (μέσω / όρασης, ακοής, επαφής, γευσιγνωσίας και μυρωδιάς). Εισάγουμε 2,3 εκατομμύρια ανά δευτερόλεπτο εμπειριών μέσω αυτών των αισθήσεων, από τον εξωτερικό κόσμο. Μέσα από τις αισθήσεις μας επεξεργαζόμαστε ό, τι συμβαίνει γύρω μας.

Έδωσε έμφαση στο αισθητηριακό μοντέλο των τύπων μάθησης γνωστοί με το αρκτικόλεξο VAK (Visual-Auditory-Kinesthetic), που αντιστοιχούν στον Οπτικό-Ακουστικό-Κιναισθητικό τύπο, τονίζοντας την σπουδαιότητα των αισθήσεων στην πρόσληψη, αλλά και στην επεξεργασία των πληροφοριών.

Τέλος παρουσιάστηκε το Μοντέλο της Mercedes που εξηγεί ότι τα μικρά η μεγάλα κομμάτια πληροφοριών που παίρνουμε καθοδηγούν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε.

Αυτό που αφήνει αυτό το σεμινάριο είναι ότι, είναι σημαντικό ως ηγέτες να κατανοήσουμε τις ενέργειες, τις συμπεριφορές, τις λέξεις και τις εκφράσεις μας και πώς αυτές μπορούν να επηρεάσουν την προσέγγισή μας στους αθλητές, τους προπονητές κ.λπ.

Τα σεμινάρια συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο με πιστοποιητικά που θα δοθούν στις συμμετέχουσες από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου και την World Athletics. Η ΕΑΑ διοργανώνει πολλά και σε διαφορετικούς τομείς σεμινάρια τα τελευταία χρόνια.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία