Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που δηλώθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι υπάρχουν και 10 υπερασπιστές τίτλων!

Σε σχέση με το προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ το 2018, στο Βελιγράδι θα βρίσκονται 10 αθλητές για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Έξι άνδρες (Κρίστιαν Κόλμαν-ΗΠΑ 60μ., Πάβελ Μάσλακ– Τσεχία 400μ., Σάμουελ Τεφέρα– Αιθιοπία 1.500μ., Άντριου Πότσι– Βρετανία 60μ. εμπόδια, Γουίλ Κλέι– ΗΠΑ τριπλούν, Τομ Γουόλς– Νέα Ζηλανδία σφαιροβολία). Και τέσσερις γυναίκες (Σάντι Μόρις– ΗΠΑ επί κοντώ, Ιβάνα Βουλέτα– Σερβία μήκος, Γιούλιμαρ Ρόχας– Βενεζουέλα τριπλούν, Καταρίνα Τζόνσον-Τόμσον– Βρετανία πένταθλο).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η Γιούλιμαρ Ρόχας δηλώθηκε τελικά μόνο στο τριπλούν. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από τη Βενεζουέλα είχε σκέψεις να δοκιμάσει ν’ αγωνιστεί και στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.

ΙΤΑΛΙΑ: Βρίσκεται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θ’ αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι. «Νιώθει σε φόρμα και από τους βασικούς αντιπάλους του δεν έχουν δηλωθεί πολλοί. Θα αποφασίσει μετά από την προπόνηση της Τρίτης», δήλωσε ο πατέρας και προπονητής του Ιταλού ολυμπιονίκη, Μάρκο Ταμπέρι στη «La Gazzetta dello Sport».

ΣΕΡΒΙΑ: Μεγάλος αριθμός αθλητών θα μπει στα σπριντ. Στους άνδρες στα 60μ. είναι δηλωμένοι 54 και στις γυναίκες 49. Επίσης, στα 60μ. εμπόδια είναι 49 άνδρες και 46 γυναίκες. Ο μικρότερος αριθμός στις κούρσες είναι στα 800μ. που είναι 27 άνδρες και 20 γυναίκες. Στα τεχνικά αγωνίσματα πάνω από τον αρχικό αριθμό είναι στη σφαίρα με 19 και στις γυναίκες το τριπλούν με 17. Τέλος, στα 4×400μ. ανδρών έχουν δηλωθεί 13 ομάδες στους άνδρες και 10 στις γυναίκες.