Ρίψεις
Η Ελίνα Τζένγκο ταξίδεψε τη Δευτέρα (26/6) από την Πολωνία για την Τσεχία, προκειμένου σήμερα να αγωνιστεί στο μίτινγκ της Οστράβα.

Τζένγκο: Τέταρτη θέση στην Οστράβα με 58,83μ. – Στα 5,60μ. ο Καραλής, στα 4,24 μ. η Πόλακ

Καλή παρουσία η Τζένγκο στην Οστράβα - Τι έκαναν οι Καραλής και Πόλακ

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ελίνα Τζένγκο ταξίδεψε τη Δευτέρα (26/6) από την Πολωνία για την Τσεχία, προκειμένου σήμερα να αγωνιστεί στο μίτινγκ της Οστράβα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό κατέλαβε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα με καλύτερη βολή στα 58,83μ. στην πέμπτη της προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε με 58,11μ., συνέχισε με 56,33μ., ήταν άκυρη στην τρίτη προσπάθεια και διαδοχικά σημείωσε 58,11μ., 57,26μ. και 58,83μ. για να κλείσει με άκυρη βολή.

Η αθλήτρια θα ταξιδέψει από την Οστράβα στη Λοζάνη, ώστε την Παρασκευή (30/6) να αγωνιστεί στον αγώνα Diamond League που θα γίνει εκεί.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γιαπωνέζα Χαρούκα Κιταγκούσι με 63,72μ. και ακολούθησε η Αντριάνα Βιλάγκος με 61,22 μέτρα, ενώ η τριάδα έκλεισε με τη Νίκολα Ογκροντνίκοβα (58,84 μέτρα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπάρμπορα Σποτάκοβα έκανε τον τελευταίο της αγώνα στην Οστράβα.

Η Τσέχα ακοντίστρια που έχει έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 72,28 μ., έχει κατακτήσει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα χρυσό σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στα 41 της χρόνια, αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους μπροστά στους συμπατριώτες που την καταχειροκρότησαν.

Η Σποτάκοβα κατέλαβε την 7η θέση με 57,23 μέτρα.

Στα χνάρια της Τζένγκο ο Καραλής

Ο Εμμανουήλ Καραλής που, όπως και η Τζένγκο, ταξίδεψε κατευθείαν από τη Σιλεσία στην Οστράβα, ξεπέρασε τα 5,60 μ. στο επί κοντώ, επίδοση με την οποία πήρε την 7η θέση στον αγώνα.

Ο «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 5,40 μ. τα οποία πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια, στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 5,60 μ. τα οποία ξεπέρασε με την τρίτη και στα 5,70 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.

Στο ίδιο μίτινγκ η Ελένη Πόλακ κατέλαβε την 5η θέση στο επί κοντώ με 4,24 μέτρα.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη στη συνέχεια είχε χαμένες προσπάθειες στα 4,34 μέτρα.

Την πρώτη θέση πήρε η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ με άλμα στα 4,64 μ., ενώ την ίδια επίδοση σημείωσε και η Τσέχα Αμαλία Σβαμπίκοβα που ήταν δεύτερη.

Την τρίτη θέση πήρε η Γαλλίδα Μαγκό Σαβιέρ με 4,54 μέτρα.

Πηγή photo: ΣΕΓΑΣ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Δανάη Τριανταφυλλίδου

Δανάη Τριανταφυλλίδου

Συνεργάζομαι με το Stivostime.GR από το 2022. Γράφω για τον Στίβο, Media, Viral κι όχι μόνο. Δεν έχω καλή σχέση με τα social, αλλά τα χρησιμοποιώ συχνά. Μου αρέσει να γράφω τα άρθρα μου σφαιρικά και να αναδεικνύω όλες τις πτυχές της είδησης. Μου αρέσουν τα reality games κι ο αθλητισμός.

Δανάη Τριανταφυλλίδου - Αρθρογραφία