Ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ έκλεψε την παράσταση στο μίτινγκ συνθέτων αγωνισμάτων που έγινε στο Ομπιέρ. Συγκέντρωσε στο έπταθλο 6.285 βαθμούς.

Ο 22χρονος με την επίδοσή του σημείωσε ρεκόρ Ελβετίας και την καλύτερη φετινή στον κόσμο. Μάλιστα, πήδηξε στο μήκος 8,26μ. (!) που είναι εθνικό ρεκόρ και η επίδοση της χρονιάς στο αγώνισμα. Επίσης, είναι η καλύτερη επίδοση που έχει επιτευχθεί ποτέ από δεκαθλητή στο αγώνισμα του μήκους. Ακόμη η επίδοσή του είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών από αθλητή Κ23. Μόνο ο Αμερικανός Άστον Ίτον (6.499β.) και ο Γάλλος Κέβιν Μαγέρ (6.297β.) έχουν πετύχει καλύτερες επιδόσεις. Με δεδομένο ότι τον Μάρτιο διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι, αναμένεται μεγάλη μάχη. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο δέκαθλο Κέβιν Μαγέρ έχει δηλώσει πως θα πάρει μέρος. Μπορεί να δούμε μια μεγάλη μάχη στο έπταθλο. Πέρσι την καλύτερη επίδοση είχε ο Μαγέρ με 6.392β., όταν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν.

Σε ό,τι αφορά το μίτινγκ X-Athletics στη γαλλική πόλη, κυριάρχησε η Ελβετία. Δεύτερος ήταν ο Άντρι Όμπελχολτζερ με 5.960β. και τρίτος ο Φίνλεϊ Γκάιο με 5.838β.

Κορυφαία επίδοση και στο πένταθλο

Στο γυναίκες στο πένταθλο κέρδισε η Πολωνή πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 στο έπταθλο, Αντριάνα Σουκ με 4.569β. Σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Έγινε η 3η καλύτερη όλων των εποχών στην Πολωνία. Δεύτερη ήταν η Ισπανίδα Μαρία Βιθέντε με 4.495β. Τρίτη ήταν η Αυστριακή Βερένα Μάιερ με 4.396β.

Δείτε το άλμα του Σιμόν Εχάμερ στο μήκος στα 8,26μ. (!) στο μίτινγκ του Ομπιέρ