Γενικά
Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στους αγώνες «Βενιζέλεια – Χανιά», στις 29 Μαΐου στα Χανιά.

Τα αγωνίσματα στο φετινό μίτινγκ «Βενιζέλεια- Χανιά 2022»

Στο φετινό μίτινγκ στα Χανιά θα διεξαχθούν 13 αγωνίσματα, επτά στους άνδρες και έξι στις γυναίκες.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα λάβουν μέρος στους αγώνες «Βενιζέλεια – Χανιά», στις 29 Μαΐου στα Χανιά.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που δημιουργήθηκε το 2019 από την ένωση των ιστορικών Βενιζελείων και των επιτυχημένων Αγώνων «Χανιά». Κατάφερε γρήγορα να αποκτήσει τη λάμψη, που της αρμόζει. Ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζοντας την 70χρονη και πλέον λαμπρή πορεία της ιστορικής διοργάνωσης «Βενιζέλεια», που διοργάνωνε ο ΑΟ Κύδων Χανίων και την οχτάχρονη επιτυχημένη και ανερχόμενη πορεία της Αθλητικής Συνάντησης Στίβου «Χανιά», που διοργάνωνε ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, δημιούργησε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συγχώνευση των δύο διοργανώσεων σε μία νέα με την ονομασία «Βενιζέλεια – Χανιά», που πλέον ανήκει στην κατηγορία Bronze του World Athletics Continental Tour.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 13 αγωνίσματα με έντονο ενδιαφέρον. Θα συμμετάσχουν σπουδαίοι πρωταθλητές μας, καθώς και κορυφαίοι Ευρωπαίοι, που θα επιλέξουν τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες των Χανίων για έναν δυνατό αγώνα.

Το μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά» διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, τον ΓΣ Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κύδων Χανίων με την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων. Οι τοπικοί φορείς αναγνωρίζοντας την αξία της διεξαγωγής μιας διοργάνωσης αυτού του επιπέδου για την τοπική κοινωνία και τη νεολαία στέκονται με συνέπεια δίπλα σε αθλητικά γεγονότα αυτής της εμβέλειας.

Τα αγωνίσματα
Άνδρες: 100 μ., 400 μ., 1.500 μ., 110 μ. εμπ., Μήκος, Σφυροβολία, Ακοντισμός.
Γυναίκες: 100 μ., 400 μ., 100 μ. εμπ., 400 μ. εμπ., Επί κοντώ, Τριπλούν.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία