Γενικά
Το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο ΣΕΓΑΣ συμφώνησαν και προχωρούν σε κοινές δράσεις.

Συνεργασία ΕΚΠΑ και ΣΕΓΑΣ για την προώθηση του αθλητικού πνεύματος με κοινές δράσεις

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα στηρίξει τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ για τον Πανεπιστημιακό αγώνα, καθώς και για θέματα εκπαίδευσης-ενημέρωσης της Εθνικής Ομάδας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο ΣΕΓΑΣ συμφώνησαν και προχωρούν σε κοινές δράσεις.

Η συνεργασία των δύο ιστορικών φορέων αποσκοπεί στην προώθηση του αθλητικού πνεύματος μέσα από πρωτοβουλίες που συσπειρώνουν τον πανεπιστημιακό πληθυσμό, και γενικότερα τη νεολαία, και αναδεικνύουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε».

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκινάει άμεσα μέσα από τη διοργάνωση, για πρώτη φορά, του Πανεπιστημιακού Αγώνα των 10χλμ. Με τις κοινές δράσεις του ΣΕΓΑΣ και του ΕΚΠΑ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα βιώσουν τις αξίες του αθλητισμού, μέσα από τη συμμετοχή στον αγώνα και ιδιαίτερα τον τερματισμό στο ιστορικό και επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο.

 Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Γιατρουδάκης και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, κ. Σωτήρης Κυρανάκος βρέθηκαν στις 12/10/22 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υπογραφή συνεργασίας με το ΕΚΠΑ και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο. Το «παρών» έδωσε και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ στη ΣΕΦΑΑ και σύμβουλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, κ. Ηλίας Ζαχαρόγιαννης.

Παράλληλα, ΣΕΓΑΣ και ΕΚΠΑ ξεκινούν τον σχεδιασμό για τον πανεπιστημιακό αγώνα του 2023, που θα έχει ιδιαίτερο χρώμα, λόγω των 40 χρόνων από τον πρώτο Μαραθώνιο Αθήνας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Μ.-Α. Δημόπουλος και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης υπογράφουν τη συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ και το ΕΚΠΑ. Φωτογραφίες: eurokinissi

Οι δύο φορείς θεωρούν επιβεβλημένη την καλλιέργεια και την ανάπτυξη ενός προγράμματος προώθησης του κλασικού αθλητισμού στους φοιτητές των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, μέσα από τον οποίο οι φοιτητές θα έρχονται σε βιωματική επαφή με αθλητικές δραστηριότητες και θα μαθαίνουν πώς οι αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού και του πολιτισμού μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή σε κάθε πτυχή της κοινωνικής τους ζωής.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα στηρίξει τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ για τον Πανεπιστημιακό αγώνα, καθώς και για θέματα εκπαίδευσης-ενημέρωσης της Εθνικής Ομάδας.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, αναφερόμενος στη συνεργασία σημείωσε ότι «συμβολίζει τη συνεχή, αδιάλειπτη κίνηση και λειτουργία του Πανεπιστημίου μας. Με την πεποίθηση ότι «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ», συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη ελληνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο πάντοτε του «ευ αγωνίζεσθαι» και κάνοντας πράξη μέσα από συγκεκριμένες κοινές δράσεις την προτροπή ότι «κινούμαι, άρα υπάρχω»!

«Ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αλλά και προσωπικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την έναρξη συνεργασίας με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Είμαι σίγουρη πως ο ΣΕΓΑΣ και το ΕΚΠΑ θα προχωρήσουν σε δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, αλλά και των εθνικών μας ομάδων», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα για την έναρξη συνεργασίας.

Φωτογραφίες: ΣΕΓΑΣ/ Eurokinissi

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία