Γιάννης Μαμουζέλος
ΣΕΓΑΣ - ΕΟΕ: Το θέμα του εκπροσώπου της παλαιότερη αθλητικής Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ είναι ένα ξεχωριστό πεδίο διαμάχης

ΣΕΓΑΣ – ΕΟΕ: Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν…

Ο Γιάννης Μαμουζέλος γράφει για το θέμα του εκπροσώπου της παλαιότερης αθλητικής Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ είναι ένα ξεχωριστό πεδίο διαμάχης

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το θέμα του εκπροσώπου της παλαιότερη αθλητικής Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ είναι ένα ξεχωριστό πεδίο διαμάχης (και σκοτεινών παιχνιδιών…) μεταξύ της πλευράς της πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα και της αντιπολίτευσης (πόσο κακόηχος όρος…) της «Αναγέννησης».

Δυστυχώς ο ξαφνικός θάνατος του ήδη εκλεγμένου τακτικού εκπροσώπου Βασίλη Σεβαστή και η αστεία και ομιχλώδης διάταξη του Καταστατικού της μέσα από τους νόμους του 2019 & 2020 οδήγησε στην ερμαφρόδιτη κατάσταση στην Ολομέλεια της ΕΟΕ να μην εκπροσωπείται ο ΣΕΓΑΣ!

Έχω γράψει αναλυτικά για τη «διάταξη οπερέτα»… Προκαλεί πλήρη σύγχυση έτσι όπως είναι διατυπωμένη γιατί δεν αναβιβάζει τον εκλεγμένο αναπληρωματικό στη θέση του τακτικού εκπροσώπου (όπως θα ήταν και το απόλυτα λογικό και ισχύον σε όλα τα εκλεγμένα σώματα) αλλά τον θέλει αναπληρωτή έως ότου διεξαχθούν σε ένα μήνα ΓΣ και εκλογές στην Ομοσπονδία!

Με αυτό τον τρόπο επαναλαμβάνεται εξ αρχής η διαδικασία και αντί να εκλέγεται μόνο νέος αναπληρωματικός εκπρόσωπος (το μόνο λογικό…) εκλέγεται και τακτικός και φυσικά για κάθε θέση μπορούν να υπάρχουν νέες υποψηφιότητες!

Στο σημείο αυτό ο φιλόδοξος ουσιαστικός επικεφαλής της «Αναγέννησης» βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου παίζει τα …ρέστα του! Να γίνει νέα εκλογή, να αναδειχθεί – όπως πιστεύει…- τακτικός εκπρόσωπος και εκτός απ’ τη τιμή να μετέχει στην ΕΟΕ, να αμφισβητήσει και τη «δεδηλωμένη» της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, δια της πλαγίας οδού!

Ανεξάρτητα απ’ τον αναπληρωματικό, εύκολα θα αρχίσει να ισχυρίζεται λ.χ. ότι αφού εξελέγη (και είναι στην απέναντι όχθη της κ. Σακοράφα) αυτό σημαίνει ότι τα σωματεία αίρουν και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της κ.λπ.!

Μεθόδευση βαθέως παρασκηνίου πολιτικών υπογείων… Εξ ου και οι έντονες πιέσεις προς τον υφυπουργό Αθλητισμού να μην διορθώσει (όπως του έχει μάλλον υποδειχθεί και έξωθεν και έχει ζητηθεί από την ΕΟΕ, όπου πολλά μέλη αιφνιδιάστηκαν και αντέδρασαν στη σχετική ρύθμιση…) με επικείμενο τώρα νέο νόμο για αθλητικά θέματα το πρόβλημα αυτό!

Πόσο όμως μπορεί να αγνοεί ο κ. Αυγενάκης και οι συν αυτώ το αίσθημα δικαίου, την κοινή λογική, την καθιερωμένη έννομη τάξη στον διεθνή και ελληνικό αθλητισμό και στην Ολυμπιακή Κίνηση;

Όλα αυτά λένε ξεκάθαρα ότι ο αναπληρωματικός καλύπτει στην Ολομέλεια τη χηρεύουσα θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας του έως το τέλος της θητείας για την οποία είχαν εκλεγεί! Εν προκειμένω έως το τέλος του 2024..

Ενδιάμεσα πρέπει να εκλέγεται μόνο νέος αναπληρωματικός για το υπόλοιπο της ίδιας θητείας, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα κενού! Απλή, διαυγής και μόνη σύμφωνα με το αίσθημα δικαίου λύση… Γιατί είναι παράλογο να εκλέγεται αναπληρωματικός κάποιος μόνο για διάστημα 30-45 ημερών (οποτεδήποτε χηρεύει η θέση του τακτικού)…

Επομένως ας σταματήσει και το παραμύθι ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για τη νομιμότητα και την προστασία των εκπροσώπων από την πανδημία στη ΓΣ του ΣΕΓΑΣ τον Μάρτιο… Στοχεύοντας μάλιστα σε ψηφοφορίες ηλεκτρονικές, όπου βέβαια ευκολότερα πιάνουν τόπο οι πιέσεις σε κατάλληλα πρόσωπα των σωματείων, που ψηφίζουν απ’ το γραφείο ή το σπίτι τους…

Ο ΣΕΓΑΣ οφείλει να προκηρύξει τις εκλογές δια ζώσης, ειδικά αφού όπως πληροφορούμαστε εξασφαλίστηκε να γίνει η ΓΣ με αμελητέο κόστος και αν οι τότε συνθήκες οδηγούν σε νέο πλήρες ή μίνι lockdown να μετατραπεί προ 15νθημέρου σε διαδικτυακή… Χρόνος και τεχνογνωσία πλέον υπάρχουν.

ΥΓ Οι δε αιτιάσεις που αιωρούνται ότι υποστηρικτές ή χορηγοί πρέπει να στηρίζουν τις ανάγκες των αθλητών κ.α. είναι όχι μόνο προσχηματικές αλλά και φαιδρές! Γιατί η θεσμική λειτουργία και οι ανάγκες της Ομοσπονδίας ωφελούν εν τέλει τον αθλητισμό… Επομένως για όποιο λόγο ωφελείται ο ΣΕΓΑΣ νόμιμα και ηθικά μπορεί να δεχθεί χρηματική ή υλική στήριξη! Και η ΓΣ είναι κυρίαρχη λειτουργία ενός φορέα, δεν είναι εκδρομή των εκπροσώπων για αναψυχή…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος

Γιάννης Μαμουζέλος - Αρθρογραφία