Άλματα
Πόλος έλξης Πομάσκι και Τεντόγλου για τους κορυφαίους άλτες του Αζερμπαϊτζάν

Πόλος έλξης Πομάσκι και Τεντόγλου για τους κορυφαίους άλτες του Αζερμπαϊτζάν

Μαζί τους o αρχιπροπονητής στίβου της χώρας Ζιάντ Χαλφάεφ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου (2019), Κ23 (2017) και εφήβων (2015), Ναζίμ Μπαμπάεφ, η κορυφαία Αζέρα τριπλουνίστρια (13.89 ατ. ρεκόρ) Εκατερίνα Σαρίεβα και ο συμπατριώτης τους Κεσκίν Αμπασάντε, ένας 19χρονος άλτης του μήκους με επίδοση 7.83, βρέθηκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, για κοινή προετοιμασία δύο εβδομάδων με το γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι.

Μαζί τους o αρχιπροπονητής στίβου της χώρας Ζιάντ Χαλφάεφ, ο ομοσπονδιακός αλμάτων Βιντάντι Αλισγκεντέροφ και ο Τσεϊχούν Χουσεΐνοφ, σημειώνει το segas.gr.

«Είναι η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα για προετοιμασία. Ήρθαμε γιατί εδώ είναι ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής του ολυμπιονίκη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου και επειδή υπάρχουν πολλοί αθλητές σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Θέλαμε να δούμε και να κατανοήσουμε την προπόνησή τους, πώς τρέχουν, πώς κάνουν τα άλματά τους και τις υπόλοιπες ασκήσεις τις προπόνησης. Να συγκρίνουμε και να δούμε πού υστερούμε», είπαν ο Βιντάντι Αλισγκεντέροφ και ο Τσεϊχούν Χουσεΐνοφ, μιλώντας στο σάιτ του ΣΕΓΑΣ.

Πόλος έλξης Πομάσκι και Τεντόγλου για τους κορυφαίους άλτες του Αζερμπαϊτζάν

Η παρουσία των Αζέρων συνέπεσε με τα έργα στο ΟΑΚΑ, αλλά οι όποιες δυσκολίες προκλήθηκαν από την παρουσία των συνεργείων συντήρησης στο χώρο, δε φάνηκε να τους απασχολούν ιδιαίτερα:

«Δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση, αλλά η ουσία. Και στο δάσος να είμασταν, δεν θα μας ένοιαζε, αρκεί να κάναμε μαζί με τους Έλληνες προπόνηση».

«Ο στόχος μας για το 2024 είναι να προκριθούν ο Μπαμπάεφ και η Σαρίεβα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αμπασάντε είναι μικρός ακόμα, αλλά θα το παλέψει.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη υποστήριξη από την κυβέρνηση της χώρας μας. Θέλουμε του χρόνου να διοργανώσουμε το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Σύντομα θα αποκτήσουμε και στάδιο ικανό να φιλοξενεί αγώνες σε κλειστό στίβο.

Επιθυμία μας είναι στο άμεσο μέλλον να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά με τους Έλληνες προπονητές και αθλητές, γι’ αυτό και θα έρθουμε ξανά, ενώ τους περιμένουμε να τους φιλοξενήσουμε στο Μπακού» συμπληρώνουν οι Αλισγκεντέροφ και Χουσεΐνοφ, οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής δεν έχασαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ακρόπολη και το Παναθηναϊκό στάδιο.

Οι κορυφαίοι Αζέροι άλτες θα βρίσκονται σίγουρα στην Ελλάδα για τα πρώτα μίτινγκ της χρονιάς, αφού η Σαρίεβα θα αγωνιστεί στη Φιλοθέη, ενώ Μπαμπάεφ και Αμπασάντε θα λάβουν μέρος στο μίτινγκ για άλμα εις μήκος στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Βραβεία ΠΣΑΤ: Αθλητές της Χρονιάς Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

Δημήτρης Αντωνάτος: Ξέρω ότι όταν μπω στο κλίμα του ανταγωνισμού μπορώ να ρίξω μεγάλες βολές

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Διονύσης Αντωνέλλος

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Δεν μπορώ όμως να αφήσω και μια μεγάλη μου αγάπη, τον Στίβο. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Διονύσης Αντωνέλλος - Αρθρογραφία Facebook of Διονύσης Αντωνέλλος X of Διονύσης Αντωνέλλος