Σφαιροβολία
Μία από τις κορυφαίες σφαιροβόλους, η Ιβάνκα Χρίστοβα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Είχε κατακτήσει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέθανε η ολυμπιονίκης Ιβάνκα Χρίστοβα

Η Ιβάνκα Χρίστοβα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Μία από τις κορυφαίες σφαιροβόλους, η Ιβάνκα Χρίστοβα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Είχε κατακτήσει δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν η πρώτη αθλήτρια της Βουλγαρίας που είχε αναδειχθεί ολυμπιονίκης. Είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 στο Μόντρεαλ. Έχει πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο. Έχει μετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες. Το 1964 στο Τόκιο ήταν 10η και το 1968 στο Μεξικό είχε καταλάβει την 6η θέση.

Στην καριέρα της έχει πάρει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Συγκεκριμένα δύο ασημένια μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες κλειστού το 1967 στην Πράγα και το 1969 στο Βελιγράδι και ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 1975 στο Κατοβίτσε. Έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Στις 3 Ιουλίου του 1976  στο Μπέλμεκεν της Βουλγαρίας είχε ρίξει 21,87μ. και μία ημέρα αργότερα στην ίδια πόλη το βελτίωσε με 21,89μ.

Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 19412 στο χωριό Οσικόβιτσα, που βρίσκεται στην περιοχή της Σόφιας. Ξεκίνησε στίβο με προπονητή τον Σβέτοσλαβ Τζουμαλίεφ. Συνέχισε στο VIF με τον Γιορντάν Κράστεφ και με τον Βασίλ Κρούμοφ έφθασε στους μεγάλους τίτλους στην καριέρα της. Η κηδεία της σπουδαίας αθλήτριας θα γίνει την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου στη Μπογιάνα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία