Γενικά
Η ώρα των κορυφαίων του ελληνικού στίβου έφτασε, καθώς το Σαββατοκύριακο στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Πανελλήνιο.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Τα αστέρια του ελληνικού στίβου δίνουν ραντεβού στο Καυτανζόγλειο

Στο Πανελλήνιο μετέχουν πολλοί πρωταθλητές, όπως Τεντόγλου, Καραλής, Τζένγκο, Φραντζεσκάκης, Κυριακοπούλου, Αναγνωστοπούλου, Σκαρβέλη κ.α.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η ώρα των κορυφαίων του ελληνικού στίβου έφτασε, καθώς το Σαββατοκύριακο στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης θα γίνει το Πανελλήνιο.

Τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου θα είναι στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνουν έναν δυνατό αγώνα στην τελευταία ευκαιρία – για πολλούς – να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ανάμεσα σε αυτούς ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος επιστρέφει στο στάδιο, που πέτυχε σπουδαίες επιδόσεις στα πρώτα του βήματα στον στίβο. Ο Τεντόγλου δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη και η παρουσία του στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα τραβήξει πολύ κόσμο στις εξέδρες. Άλλωστε ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε μέχρι σήμερα να μαζέψει κόσμο στις εξέδρες όλων των σταδίων που αγωνίστηκε στη χώρα. Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης έχει πετύχει φέτος 8,36 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Ο Τεντόγλου δε θα είναι ο μοναδικός κορυφαίος Έλληνας που θα είναι στη Θεσσαλονίκη. Η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ, η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία είναι ορισμένοι από εκείνους που θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή της Σταματίας Σκαρβέλη στη σφυροβολία, της Αναΐς Καραγιάννη και της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια και της Δήμητρας Γναφάκη στα χαμηλά. Ενδιαφέρον θα έχει η μάχη του ύψους με τις Τατιάνα ΓκούσινΕλευθερία Χριστογεώργου και Ιωάννα Ζάκκα, αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη στα 110μ. εμπόδια σε ένα στάδιο που αποτέλεσε για χρόνια το αθλητικό του σπίτι. Στη σφαιροβολία ο Τάσος Λατιφλάρι με τον Οδυσσέα Μουζενίδη και τον Νικόλα Σκαρβέλη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για έναν δυνατό αγώνα.

Στους δρόμους ταχύτητας η Άρτεμις Αναστασίου και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στις γυναίκες και οι Γιάννης Νυφαντόπουλος, Κώστας Ζήκος, Παναγιώτης Τριβιζάς και Νίκος Εμπέογλου στους άνδρες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Στα 400μ. η Ειρήνη Βασιλείου θα διεκδικήσει μια ακόμη νίκη, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστική θα είναι η Ανδριάνα Φέρρα. Στους Άνδρες ο Γιάννης Ντέτσικας έτρεξε πρόσφατα κάτω από τα 47.00 και θέλει να επαναλάβει ανάλογη εμφάνιση.

Στις μεσαίες αποστάσεις ο Χρήστος Κοτίτσας δείχνει έτοιμος για χρόνους κάτω από 1.48.00 στα 800μ., ενώ στις γυναίκες με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία της Έλλης Δεληγιάννη. Η Αναστασία Μαρινάκου και ο Μάριος Αναγνώστου θα έχουν τον πρώτο λόγο στις μεγάλες αποστάσεις, ενώ τις πρώτες τους κούρσες στην Ελλάδα θα κάνουν και οι Βασιλεία Σπύρου και Δάφνη Λαβασά. Στα 3.000 μ. στιπλ ο Γιώργος Σταμούλης, προέρχεται από σταθερά καλές εμφανίσεις και αναμένεται να είναι ο κυρίαρχος, ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ξεχωρίζει η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη. Στο τριπλούν των γυναικών η Σπυριδούλα Καρύδη θέλει εμφάνιση, που θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μέσω του ράνκινγκ, την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Η Καρύδη θα αγωνιστεί και στο μήκος εκεί όπου θα ξεχωρίσει και η Βασιλική Χαϊτίδου . Με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο θα μπουν στον αγώνα τόσο ο Ανδρέας Πανταζής, όσο και ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που βρίσκονται στην 33η και 34η θέση αντίστοιχα με συνολικά 32 αθλητές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του τριπλούν. Υποψήφιος για το χρυσό είναι ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στέφθηκε νικητής στο ίδιο στάδιο στη διοργάνωση του 2009. Ο Δημήτρης Τσίτσος προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, όπου έστειλε το ακόντιο στα 77,51 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και Ανδρών-Γυναικών Κ23 διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα γίνουν 25-26 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία