Δρόμοι
Ο Παναγιώτης Χαραμής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Είναι πολυνίκης στη διοργάνωση με 7 πρωτιές.

Πανελλήνιο ανωμάλου: Ο πολυνίκης Παναγιώτης Χαραμής θυμάται…

Ο Παναγιώτης Χαραμής είχε κερδίσει από το 1996 μέχρι και το 2002, επτά συνεχόμενες φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Παναγιώτης Χαραμής έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου. Είναι πολυνίκης στη διοργάνωση με 7 πρωτιές.

Ο παλιός πρωταθλητής με την ιδιότητα πια του προπονητή, γυμνάζει τους αθλητές του και ένας από τους αγώνες που μετέχουν είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου.

Μάλιστα, από την Παρασκευή βρίσκεται στα Τρίκαλα, καθώς δύο αθλητές του παίρνουν μέρος. Στους άνδρες ο Μάρκος Γκούρλιας και στην κατηγορία Κ18 κοριτσιών η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη.

Ο Παναγιώτης Χαραμής κάνει ένα flash back για το πως ξεκίνησε και πως έφθασε να είναι ο κυρίαρχος στη διοργάνωση.

«Ξεκίνησα να τρέχω στα μονοπάτια της Ύδρας. Εκεί με είχε ανακαλύψει ο Κώστας Γκιόν. Αργότερα ήρθα στην Αθήνα και γράφτηκα στη Φλόγα Παγκρατίου που δια δώδεκα χρόνια είχα προπονητή τον Γιώργο Γενναίο. Έχω δοκιμάσει και κάνει όλες τις μεγάλες αποστάσεις. Από 3.000μ. μέχρι τον Μαραθώνιο. Το 2000 συνεργάστηκε με τον Σπύρο Ανδριόπουλο και μετά με τον Περικλή Γκιόλια. Οι αναμνήσεις μου από τον αθλητισμό μόνο θετικές. Ήθελα πάντως το 2004 να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Κυνήγησα το όριο, αλλά δεν τα κατάφερα. Είχε αρχίσει όμως η αντίστροφη μέτρηση για να σταματήσω. Οριστικά σταμάτησα το 2005. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ήταν η αγαπημένη μου διοργάνωση. Μου άρεσε πολύ ο αγώνας και όλη η διαδικασία. Έκανα ειδική προετοιμασία. Με προπονήσεις στον Εθνικό Κήπο, στο λόφο Αρδηττού και στο βουνό στην Πάρνηθα. Πιστεύω ότι ένας αθλητής έτσι πρέπει να ετοιμάζεται για τον ανώμαλο δρόμο. Όσο το δυνατόν προσομοίωση. Το 1996 ήταν η πρώτη μου νίκη. Μετά την 5η μου συνεχόμενη νίκη άρχισα να σκέφτομαι και να θέλω να επεκτείνω το σερί μου. Μάλιστα, ήθελε να είμαι ο αθλητής με τις περισσότερες νίκες. Όταν κατέκτησε και τον έβδομο τίτλο, θυμάμαι ότι την επόμενη χρονιά ήθελα να κερδίσω στον Καραθώνα, αλλά είχαν αρχίσει τα προβλήματα. Ένα ακόμη σημαντικό ήταν πως ανταγωνίστηκα με πολλούς άλλους πρωταθλητές και παλιότερους, όπως τον Σπύρο Ανδριόπουλο και Μανώλη Χάντζο. Αργότερα ήταν και ο Τάσος Φράγκος, που ουσιαστικά με διαδέχθηκε.

Ένας αγώνας που θα μου μείνει αξέχαστος ήταν στην τελευταία μου νίκη το 2002 στην Πηγή Τρικάλων. Η πίστα ήταν καινούρια και είχε βρέξει την προηγούμενη ημέρα. Αποτέλεσμα αυτού ο αγωνιστικός χώρος να είναι πολύ λασπωμένος. Μετά το τέλος ήμασταν καφέ από τη λάσπη. Δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον. Πολύ δύσκολος αγώνας.

Πάντως, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω όμως ότι αργότερα, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία, μπορεί να του δοθεί χαρακτήρας γιορτής. Να γίνονται αγώνες από την πρωί ως το βράδυ. Όχι μόνο τα αγωνίσματα του ανωμάλου δρόμου, αλλά και ένας λαϊκός αγώνας. Να ζει στο ρυθμό του η πόλη που φιλοξενεί τη διοργάνωση. Όπως γίνεται και σε πολλές χώρες στο εξωτερικό που κάνουν πολλά χάπενινγκς».

Ο Παναγιώτης Χαραμής έχει κερδίσει επτά συνεχόμενες φορές το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στα 12χλμ. ανδρών.

1996 Παναγιώτης Χαραμής (Φλόγα Παγκρατίου) 35.08.20.

1997 Παναγιώτης Χαραμής (Φλόγα Παγκρατίου) 37.08.01.

1998 Παναγιώτης Χαραμής (Φλόγα Παγκρατίου) 34.29.01.

1999 Παναγιώτης Χαραμής (Φλόγα Παγκρατίου) 33.22.1.

2000 Παναγιώτης Χαραμής (Πανελλήνιος ΓΣ) 38.21.4.

2001 Παναγιώτης Χαραμής (Πανελλήνιος ΓΣ) 37.19.0.

2002 Παναγιώτης Χαραμής (Πανελλήνιος ΓΣ) 35.05.0.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία