Επικαιρότητα
Θέση για το γεγονός ότι η ΠΕΠΚΑ προσπάθησε να χαρακτηριστεί πανελλήνιο όργανο των προπονητών παίρνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Βορείου Ελλάδας.

Ο ΣΠΣΒΕ παίρνει θέση: Ενοχληθήκαμε που η ΠΕΠΚΑ αυτοχαρακτηρίστηκε πανελλήνιο όργανο προπονητών στίβου!

Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος προπονητών επισημαίνει ότι με την αλλαγή καταστατικού έχει πανελλήνια εμβέλεια και όχι τοπικό γεωγραφικό χαρακτήρα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Θέση για το γεγονός ότι η ΠΕΠΚΑ προσπάθησε να χαρακτηριστεί πανελλήνιο όργανο των προπονητών παίρνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Βορείου Ελλάδας.

Ο ΣΠΣΒΕ προχώρησε σε ανακοίνωση και ξεκαθαρίζει τη θέση του. Αρχικά επισημαίνει πως δεν έχει πρόβλημα με τη δημιουργία της ΠΕΠΚΑ. Όπως συνέβη και όταν δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Προπονητών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

«Είναι καλό που δραστηριοποιούνται και δημιουργούνται ενώσεις-σύνδεσμοι προπονητών από όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να υπάρξει πολυφωνία αλλά και συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων μας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια τονίζει για τους λόγους που υπήρχε ενόχληση σε σχέση με την ΠΕΠΚΑ.

«Η ενόχλησή μας προκλήθηκε από το γεγονός ότι η ΠΕΠΚΑ αυτοχαρακτηρίστηκε πανελλήνιο όργανο προπονητών κλασικού αθλητισμού, ανώτερο όλων των συνδέσμων. Προχώρησε μάλιστα και σε αίτημα ώστε να οριστεί εκπρόσωπος της στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάποιες έννοιες.

Αμφισβητήθηκε ο πανελλήνιος χαρακτήρας  του ΣΠΣΒΕ, υποστηρίζοντας ότι, βάσει του τίτλου του, ο Σύνδεσμος έχει τοπικό χαρακτήρα.

Ο τίτλος δεν προδικάζει το χαρακτήρα ενός συλλόγου, σωματείου κλπ.

Ο ΣΠΣΒΕ ξεκίνησε με προπονητές από τη βόρεια Ελλάδα, για αυτό και χρησιμοποιήθηκε αυτή η ονομασία. Με την αλλαγή του καταστατικού του επισημαίνεται ρητά ότι ο ΣΠΣΒΕ έχει πανελλήνια εμβέλεια και όχι τοπικό γεωγραφικό χαρακτήρα. Άλλωστε η εγγραφή προπονητών από ολόκληρη την Ελλάδα πιστοποιεί επιπλέον την πανελλήνια εμβέλειά του. Και  φυσικά ο τίτλος του συνδέσμου δεν άλλαξε, διότι με αυτόν τον διακριτό τίτλο καταξιώθηκε και αναγνωρίστηκε στο χώρο του στίβου.

Επειδή λοιπόν το καταστατικό και μόνο είναι το νομικό έγγραφο που δείχνει το χαρακτήρα του κάθε συνδέσμου, συλλόγου, σωματείου, κλπ., δεν επιδέχονται παρανοήσεις, αυθαίρετες ερμηνείες και χαρακτηρισμοί τύπου «τοπικά σωματεία προπονητών στίβου τα οποία έχουν τοπικό γεωγραφικό χαρακτήρα».

Με βάση τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του ΣΠΣΒΕ (όπως αυτός τεκμαίρεται από το καταστατικό του) δεν υπήρξε κενό εκπροσώπησης προπονητών σε Πανελλήνια βάση. Κατά συνέπεια, όταν υπάρχουν  ήδη δύο σύνδεσμοι, πώς μπορεί μια νέα κίνηση προπονητών να αυτοχαρακτηρίζεται «μοναδική» πανελλήνια ένωση προπονητών κλασικού αθλητισμού; Γιατί η ΠΕΠΚΑ να θεωρεί ότι είναι το ανώτερο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των προπονητών στίβου πανελληνίως, όταν τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες και δυνατότητες έχει και ο ΣΠΣΒΕ;

Ο κάθε προπονητής μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα πανελλήνιο σωματείο ή σύνδεσμο και πρέπει να το κάνει αν το επιθυμεί».

Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε κενό εκπροσώπησης των προπονητών, καθώς ο ΣΠΣΒΕ συμμετείχε σε θεσμοθετημένα όργανα (ΕΠΑΚΑΒ, Επιτροπή Επιμόρφωσης) καταθέτοντας πλήθος προτάσεων καθώς και με συναντήσεις και συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους του ΔΣ ΣΕΓΑΣ.

Το νομικό πλαίσιο επιτρέπει πλέον και επίσημα την εκπροσώπηση των προπονητών στο ΔΣ ΣΕΓΑΣ. Τώρα που μας δίνεται αυτή η δυνατότητα θα το επιδιώξουμε σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους συνδέσμους- ενώσεις.

Το Δ.Σ.».

Το Stivostime επιβεβαιώνεται που είχε γράψει πως θα υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς πολλοί προπονητές αντιδρούσαν με τις ενέργειες της ΠΕΠΚΑ.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία