Ακοντισμός
Ο Γιάννης Κυριαζής όσο πλησιάζει η επιστροφή του, τόσο μεγαλώνει το κίνητρο της καλύτερης προετοιμασίας του για να ρίξει και πάλι από το 2023.

Ο Γιάννης Κυριαζής ετοιμάζει την επιστροφή του το 2023

Ο Γιάννης Κυριαζής έχει ατομικό ρεκόρ στον ακοντισμό 88,01μ. και είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Γιάννης Κυριαζής όσο πλησιάζει η επιστροφή του, τόσο μεγαλώνει το κίνητρο της καλύτερης προετοιμασίας του για να ρίξει και πάλι από το 2023.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα μπορεί και επίσημα μετά τα τέλη Μαΐου να γυρίσει στη δράση. Η ποινή αποκλεισμού του- που τόσο αμφισβήτησε- αλλά τελικά δεν μπόρεσε να την ανατρέψει, όλο το διάστημα αυτό δεν παράτησε την προπόνηση. Μάλιστα, πρόσφατα έκανε και μια επέμβαση στον προσαγωγό, για να λύσει και ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζε και βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης. «Ο Γιάννης έκανε μια μικρή επέμβαση στον προσαγωγό στη Θεσσαλονίκη από τον γιατρό Μανώλη Παπακώστα (σ.σ. πρώην δεκαθλητής) προς τα μέσα Αυγούστου. Είναι στη φάση αποκατάστασης. Πάντως το προηγούμενο διάστημα προπονούνταν κανονικά και έκανε βολές. Θέλει να επιστρέψει και θα έλεγα πως στο μυαλό του είναι σαν μονόδρομος. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει», λέει ο προπονητής και πατέρας του Θωμάς Κυριαζής.

Ο 26χρονος ρίπτης έχει ατομικό ρεκόρ στον ακοντισμό 88,01μ. που είχε ρίξει σε αγώνες στο Όστιν του Τέξας το 2017. Είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν στις 26 Μαΐου του 2018 στο Σακραμέντο, στον προκριματικό του NCAA στη Δύση. Νωρίτερα στις 11 Μαΐου στο Νόξβιλ και στο πρωτάθλημα SEC είχε ρίξει άλλη μια μεγάλη βολή στα 80,33μ. Έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 το 2017 στο Μπίντγκοστς. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο είχε καταλάβει την 6η θέση.

Αν πάνε όλα καλά ο Γιάννης Κυριαζής μπορεί να επιστρέψει στη δράση και να «κοιτάζει» τις μεγάλες διοργανώσεις της νέας σεζόν. Ανάμεσά τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία