Μαραθώνιος
Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε είναι οι νικητές της σειράς Abbott World Marathon Majors και παίρνουν μόνο 50.000 δολάρια.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε νικητές των Majors, οι οποίοι έχασαν 200.000 δολάρια ο καθένας!

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε κέρδισε τους μαραθώνιους σε Τόκιο και Βερολίνο και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε και η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε είναι οι νικητές της σειράς Abbott World Marathon Majors και παίρνουν μόνο 50.000 δολάρια.

Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες οι δύο αθλητές ήξεραν ότι θα έπαιρναν χρηματικό έπαθλο 250.000 δολάρια ο καθένας. Όμως η WMM ανακοίνωσε δραματικές μειώσεις των χρηματικών επάθλων των δρομέων. Έτσι, ο Κιπτσόγκε και η Γκεμπρεσλάσε έλαβαν από 50 χιλιάδες δολάρια.

Ο Κενυάτης δρομέας ήταν πρώτος στη βαθμολογία, που κρίθηκε στην επίδοση, με 50 βαθμούς, καθώς ισοβάθμησε με τον συμπατριώτη του Έβανς Τσέμπετ. Ο πρώτος ήταν νικητής σε δύο major αγώνες στη σειρά σε Τόκιο και Βερολίνο και ο δεύτερος σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη. Στη γερμανική πρωτεύουσα ο Κιπτσόγκε είχε κάνει το απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 2:01.09. Τρίτος στην κατάταξη ήταν ο Κενυάτης Έιμος Κιπρούτο με 41β.

Στις γυναίκες η Γκοτάιτομ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία συγκέντρωσε 34 βαθμούς και ήταν μόνη πρώτη. Ήταν 3η στο μαραθώνιο στο Τόκιο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και ήταν 3η στη Νέα Υόρκη. Δεύτερη στη βαθμολογία ήταν η Κενυάτισσα Ρουθ Τσεμγκέτιτς με 25 πόντους και τρίτη η Ισραηλινή Λόνα Τσεμτάι Σάλπετερ με 25 βαθμούς επίσης.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία