Άλμα εις μήκος
Η Μαλάικα Μιχάμπο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, αλλά ο Covid-19 που είχε κολλήσει της έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Ο Covid-19 εμπόδιο στη Μαλάικα Μιχάμπο εν όψει Μονάχου

Η Μαλάικα Μιχάμπο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Μαλάικα Μιχάμπο ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, αλλά ο Covid-19 που είχε κολλήσει της έχει δημιουργήσει προβλήματα.

Η Γερμανίδα πρωταθλήτρια πριν από λίγες εβδομάδες είχε αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μήκος στο Γιουτζίν. Μετά τη διοργάνωση όμως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και αυτό την άφησε πίσω στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μιλώντας στο «Leichtathletik» η κορυφαία άλτρια δήλωσε:

«Μολύνθηκα με τον κορονοϊό μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν μια ήπια πορεία, αλλά ένιωθα κουρασμένη και με ατονία και δεν προπονήθηκα για περίπου δέκα ημέρες. Δυστυχώς η καραντίνα και τα συμπτώματα κατέστησαν αδύνατη την καλύτερη προετοιμασία για τον αγώνα. Έκανα τώρα μια τελευταία δυναμική προπόνηση για πρώτη φορά μετά τον ιατρικό έλεγχο. Ωστόσο η τελευταία μου πραγματική προπόνηση ήταν πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν πριν από πολύ καιρό και το προσέξατε στην προπόνηση. Ήμουν σε εξαιρετική φόρμα και ήθελα να δείξω στο Μόναχο ότι μπορώ να πηδήξω ακόμα πιο μακριά από ότι στο Γιουτζίν. Παρά το αναγκαστικό διάλειμμα και την έλλειψη προπόνησης, θα προσπαθήσω να ξεκινήσω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι πιθανότατα δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στο επίπεδο απόδοσής μου στο Γιουτζίν».

Η 28χρονη πήδηξε στο Γιουτζίν 7,12μ. που είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και κορυφαία στην Ευρώπη. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 7,30μ. από το 2019 στη Ντόχα (φωτογραφία: azsportsimages/ Νassos Triantafyllou). Στο Μόναχο θα προσπαθήσει πάντως, να υπερασπιστεί τον τίτλο της που είχε κατακτήσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Βερολίνο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία