Μαραθώνιος
Ο Μπασίρ Αμπντί ετοιμάζεται για τον κυριακάτικο μαραθώνιο στο Λονδίνο και στους στόχους του είναι να κυνηγήσει το ρεκόρ Ευρώπης (2:06.36).

Ο Μπασίρ Αμπντί θέλει το ρεκόρ Ευρώπης την Κυριακή στο μαραθώνιο στο Λονδίνο

Ο Μπασίρ Αμπντί πιστεύει ότι ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε μπορεί να κατεβεί τις 2 ώρες στο μαραθώνιο, μετά και το 2;01.09 που πέτυχε στο Βερολίνο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Μπασίρ Αμπντί ετοιμάζεται για τον κυριακάτικο μαραθώνιο στο Λονδίνο και στους στόχους του είναι να κυνηγήσει το ρεκόρ Ευρώπης (2:06.36).

Ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο πιστεύει ακόμη ότι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε μπορεί να σπάσει τις 2 ώρες στο μαραθώνιο, μετά και το παγκόσμιο ρεκόρ που έκανε την περασμένη Κυριακή με 2:01.09 στο Βερολίνο. Ο Βέλγος δρομέας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για το μαραθώνιο του Λονδίνου που διεξάγεται την Κυριακή είπε: «Αυτές τις μέρες όλα όσα λέει ο Κιπτσόγκε συμβαίνουν. Αν πει ότι μπορεί να πάει κάτω από δύο ώρες, είναι πιθανό. Νομίζω ότι είναι ικανός, αλλά ερώτημα είναι ποιος μπορεί να τον ρυθμίσει; Με αυτό τον ρυθμό και πόσο μακριά μπορεί να βοηθηθεί. Αυτό είναι ένα από τα πιο απαιτητικά πράγματα. Αν ο «λαγός» ήταν αρκετά δυνατός για να πάει στα 30χλμ. με αυτό τον ρυθμό, με αυτόν τον τύπο, νομίζω ότι είναι δυνατό. Όλα είναι πιθανά. Σίγουρα πιστεύω ότι αν έχει λίγα χρόνια ακόμα, έχει ακόμα κάποια βελτίωση».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο και τον αγώνα της Κυριακής στο Λονδίνο, πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στο ρεκόρ Ευρώπης (2:03.36). «Αν κοιτάξτε την αρχική λίστα, νομίζω ότι θα πάνε γρήγορα, οπότε ναι, είναι πιθανό. Θα ήταν εκπληκτικό να το σπάσω ξανά». Για την προετοιμασία του πρόσθεσε:  «Είχα ένα διάλειμμα δυόμιση εβδομάδων (μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα), αλλά μετά δεν ήταν εύκολο να ξαναρχίσω την προπόνηση. Κάθε μέρος του σώματός μου πονούσε. Ένιωθα ότι δεν είχε τρέξει ποτέ πριν και ανησυχούσα λίγο ότι δεν θα ξαναβρώ τη φόρμα μου. Αλλά επέστρεψε και είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έκανα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες. Ήμουν στο Φον Ρομέ στη Γαλλία μέχρι χθες, έκανα προπόνηση με την ομάδα μου».

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία