Δρόμοι μεσαίων αποστάσεων 1.500μ.
Η ποινή αποκλεισμού για ντόπινγκ έληξε για τον Άσμπελ Κίπροπ. Ο Κενυάτης αθλητής ετοιμάζεται να επιστρέψει, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Άσμπελ Κίπροπ ετοιμάζεται να επιστρέψει

Ο Άσμπελ Κίπροπ αναμένεται να επιστρέψει σε αγώνες στις 6 Απριλίου στο πρωτάθλημα στίβου της αστυνομίας της Κένυας.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η ποινή αποκλεισμού για ντόπινγκ έληξε για τον Άσμπελ Κίπροπ. Ο Κενυάτης αθλητής ετοιμάζεται να επιστρέψει, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Με κατηγόρησαν ψευδώς για ντόπινγκ. Αλλά αποδέχθηκαν τη μοίρα μου, εξάντλησα την ποινή μου και τώρα είμαι έτοιμος να επιστρέψω στον στίβο», δήλωσε τοπικά ΜΜΕ ο 32χρονος δρομέας.

Ο Κίπροπ έχει κατακτήσει τρία χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στα 1.500μ. Έχει κερδίσει το 2011 στην Νταεγού, το 2013 στη Μόσχα και το 2015 στο Πεκίνο (φωτό). Επίσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Μάλιστα, ήταν δεύτερος πίσω από τον Ρασίντ Ράμζι από το Μπαχρέιν, όπου ακυρώθηκε λόγω ντόπινγκ.

Τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό που έληξε τώρα και δήλωσε πως θα γυρίσει στους στίβους.

Συγκεκριμένα τιμωρήθηκε τον Απρίλιο του 2019, για χρήση της απαγορευμένης ουσίας EPO, αλλά πάντοτε υποστήριζε την αθωότητά του. Μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και για δωροδοκία στους ελεγκτές.

Ο Κίπροπ είναι αστυνομικός επιθεωρητής στην πατρίδα του. Ο πρώτος του αγώνας στην επιστροφή του είναι προγραμματισμένος στις 6 Απριλίου στο Ναϊρόμπι. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα στίβου της αστυνομίας της πατρίδας του. Μετά θα προσπαθήσει στα τράιαλς της Κένυας να προκριθεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία