Δρόμοι
Ντενίσα Ροσόλοβα: 10 χρόνια μετά πρωταθλήτρια Ευρώπης και χάλκινη στα 400μ. εμπόδια!

Ντενίσα Ροσόλοβα: 10 χρόνια μετά πρωταθλήτρια Ευρώπης και χάλκινη στα 400μ. εμπόδια!

Η Ντενίσα Ροσόλοβα τον Νοέμβριο του 2017 σταμάτησε τον αθλητισμό και είχε ανακοινώσει πως είναι έγκυος. Το 2019 παντρεύτηκε τον δεκαθλητή Άνταμ Χελτσελέτ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ντενίσα Ροσόλοβα εδώ και περίπου τεσσεράμισι χρόνια έχει σταματήσει τον αθλητισμό. Δέκα χρόνια μετά θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η Τσέχα πρωταθλήτρια έχοντας αποχωρήσει από την ενεργό δράση μεγαλώνει τα δύο παιδιά της. Όταν στις 7 Νοεμβρίου του 2017 είχε ανακοινώσει το τέλος της καριέρας της, είχε γίνει γνωστό πως ήταν έγκυος. Το 2011 είχε χωρίσει με τον πρώτο της άνδρα, τον Τσέχο τενίστα Λούκας Ρόσολ. Στις 15 Ιουνίου του 2019 είχε κάνει δεύτερο γάμο, με τον σημερινό της άνδρα, τον Τσέχο πρωταθλητή του δεκάθλου, Άνταμ Χελτσελέτ.

Ήταν από τις καλύτερες αθλήτριες στα 400μ. εμπόδια στην Ευρώπη. Από τις κορυφαίες διακρίσεις στην καριέρα της ήταν τα δύο μετάλλια που είχε πάρει σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012 στο Ελσίνκι στα 400μ. εμπόδια. Στην ίδια διοργάνωση είχε πάρει το χάλκινο με την 4×400μ. της Τσεχίας. Τώρα όχι μόνο θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά θα κάνει τρία τα μετάλλιά της σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίδας Ιρίνα Νταβίντοβα λόγω ντόπινγκ, αναμένεται να γίνει αναβάθμιση. Η 35χρονη σήμερα Ροσόλοβα, δέκα χρόνια μετά, θα πάρει το χρυσό από το Ελσίνκι το 2012. Επίσης, ήταν τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στη Ζυρίχη. Η Νταβίντοβα θα χάσει το χάλκινο και θα πάει στη Ροσόλοβα.

Η εντυπωσιακή Τσέχα, στην καριέρα της είχε και άλλες επιτυχίες. Είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στα 4×400μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού του 2010 στη Ντόχα. Έχει κατακτήσει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού. Χρυσό στα 400μ. το 2011 στο Παρίσι, χάλκινο στο μήκος το 2007 στο Μπέρμιγχαμ και χάλκινο το 2013 στο Γκέτεμποργκ στα 4×400μ.

Δείτε την κούρσα στις σειρές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στη Ζυρίχη που έτρεξαν μαζί Νταβίντοβα και Ροσόλοβα

Φωτογραφία: azsportsimages

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία