Δρόμοι μεγάλων αποστάσεων 10.000μ.
Η Έιλις Μακόλγκαν ήταν νικήτρια στον αγώνα Vitality London 10.000μ. με 30.23. Έχασε για λίγο το ρεκόρ Ευρώπης και Βρετανίας. Ήττα του Μο Φάρα.

Νίκη Μακόλγκαν, ήττα του Φάρα και οι δύο απογοητευμένοι!

Η Έιλις Μακόλγκαν έσπασε πάντως το ρεκόρ Σκωτίας που κατείχε η μητέρα και προπονήτριά της Λιζ.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Έιλις Μακόλγκαν ήταν νικήτρια στον αγώνα Vitality London 10.000μ. με 30.23. Έχασε για λίγο το ρεκόρ Ευρώπης και Βρετανίας. Ήττα του Μο Φάρα.

Η Μακόλγκαν τερμάτισε πρώτη σε 30.23, μόλις δύο δευτερόλεπτα από το ρεκόρ της Πόλα Ράντκλιφ (30.21).

Ν’ αναφέρουμε ό,τι η επίδοση της Ισραηλινής Λόνα Τσεμτάι Σάλπετερ με 30.05 από το 2019 δεν έχει αναγνωριστεί. Η Μακόλγκαν πάντως έσπασε το ρεκόρ Σκωτίας που ήταν 30.38 και το είχε η μητέρα και προπονήτριά της Λιζ. Δεύτερη στην κούρσα ήταν η Τζες Πιασέτσκι με 31.28 και τρίτη η Σαμάνθα Χάρισον με 31.44. Στους άνδρες ο Μο Φάρα έχασε, καθώς νικητής ήταν ο Έλις Κρος με 28.40, ενώ ο Φάρα ακολούθησε σε 28.44.

Ο Μο Φάρα παραδέχθηκε ότι η καριέρα του στον στίβο μπορεί να τελειώσει, αφού τερμάτισε δεύτερος στο Vitality London στα 10.000μ. Όπως ανέφερε στον The Guardian: «Νομίζω σίγουρα. Απλώς είμαι ειλικρινής μαζί σας. Σε όρους στίβου αυτό είναι, νομίζω. Δεν είμαι ένα ανοιξιάτικο κοτόπουλο πια. Απλώς δεν μπορείς να επιστρέψεις μετά από κάθε συνεδρία. Έχω πολλή δουλειά για να επιστρέψω σε αυτό και ν’ αγωνιστώ ξανά και να είμαι σε αξιοπρεπή φόρμα», δήλωσε ο Βρετανός. Έτρεξε για πρώτη φορά μετά το κάταγμα που είχε στο πόδι του από το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, το χειμώνα είχε έναν τραυματισμό που τον ανάγκασε να χάσει περίπου τρεις μήνες προπόνησης.

Η Έιλις Μακόλγκαν ήταν απογοητευμένη που έχασε το ρεκόρ Ευρώπης και Βρετανίας της Πόλα Ράντκλιφ με 30.21 για δύο δευτερόλεπτα. «Είμαι στεναχωρημένη που έχασε το ρεκόρ Βρετανίας για μερικά δευτερόλεπτα. Μάλλον δεν πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω, οπότε μπήκα στον αγώνα με την σκέψη ότι θα μπορούσα να τρέξω 31.40. Αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση από ότι πίστευα στον εαυτό μου».

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία