Γενικά
Η Σοφία Σακοράφα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το Μέρα 25, σε μια ενέργεια που εκθέτει στα μάτια του κόσμου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Μια νέα δημιουργική ασάφεια!..

Η Σοφία Σακοράφα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το Μέρα 25, εκθέτοντας στα μάτια του κόσμου το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Με το δείγμα του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Βόλο να είναι τηρουμένων των αναλογιών, υπέρ του δέοντος θετικό -τουλάχιστον με βάση τις δικές μου προσδοκίες-, ήρθε ταυτόχρονα η πολιτική εξέλιξη στο Μέρα 25 με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, για να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε, τί τελικά δεν καταλαβαίνουμε…

Η ηγετική ομάδα και ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη χειραψία της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε εκδήλωση που παραβρέθηκαν προ καιρού, θεώρησαν υπέρ του δέοντος υποτιμητικό και αντιδεοντολογικό το να τιμά τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο (τον χειμώνα), ο οποίος φιλοξένησε την κορυφαία εθνική διοργάνωση στην πόλη του, συνδράμοντας στο μέτρο του δυνατού για την επιτυχία της!

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, τέως παγκόσμια ρέκορντγουμαν και εσαεί πρωταθλήτρια Ευρώπης (ο τίτλος αυτός δεν αναστέλλεται), εκτός του ότι υπήρξε πάντα ευγενής και διακριτική, αποδεχόμενη την όποια διαφορετικότητα συμπεριφορών και απόψεων, υπήρξε από τα παιδικά της χρόνια στο χώρο της Αριστεράς στον οποίο αταλάντευτα παραμένει, από οποιοδήποτε χώρο εκτιμούσε κατά συνθήκη, ότι εκπροσωπούσε τις ηθικές της αξίες με τον καλύτερο τρόπο.

Το αν συνταυτίζεται κανείς με αυτές είναι μία άλλη κουβέντα.

Αυτό ακριβώς το στοιχείο, ότι δεν είναι όψιμη στον ευρύτερο πολιτικό της χώρο, ήταν και η αιτία να εκτιμηθεί ξανά και ξανά όταν εξετέθη σε εκλογές, υπηρετώντας τις ιδέες της από τα έδρανα της Βουλής κατ επανάληψη φτάνοντας στη θέση του Αντιπροέδρου της, αλλά και από έδρανα της ευρωβουλής στην οποία πήγε αποσπώντας πάνω 200.000 σταυρούς προτίμησης!

Αυτή λοιπόν την Κυρία που προεκλογικά όργωσε την περιφέρεια για λογαριασμό του Μέρα 25, θεώρησαν σωστό να την παραπέμψουν για διαγραφή, γιατί χαιρέτισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αχιλλέα Μπέο.

Φυσικά η Σακοράφα δεν τους έκανε το χατίρι και προασπίζοντας την αξιοπρέπειά της αποχώρησε μόνη της, βγάζοντάς τους από τη δύσκολη θέση να εκτεθούν.

Σε πρακτικές σαν και αυτές που συνολικά δεν έπεισαν, οι ψηφοφόροι αντέδρασαν αφήνοντας το Μέρα εκτός Βουλής και έτσι δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν ιδίοις όμμασι τους Νεοδημοκράτες βουλευτές να σπεύσουν να βοηθήσουν τον Δημήτρη Κουτσούμπα όταν απ τη μέση του κόντεψε να σωριαστεί στο βήμα της Βουλής…

Η ενέργεια αυτή λοιπόν, που εκθέτει στα μάτια του κόσμου το Μέρα 25, είτε είναι ψηφοφόροι του, είτε όχι, στην ουσία δεν αφορά την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του. Αυτή σαν πολιτικό πρόσωπο θα βρει το δρόμο της προϊόντος του χρόνου.

Αφορά όμως το στίβο που έχει να κερδίσει πολλά. Γιατί η Σακοράφα είναι ένας ανοικτός άνθρωπος, που ξέρει να αξιολογεί, να συνομιλεί και να αξιοποιεί ανθρώπους και αξίες, όπου και αν ανήκουν πολιτικά.

Συνεπώς αγαπητέ Γιάνη, εδώ υπήρξε σαφώς μια ασάφεια, που ήταν όντως δημιουργική (για το στίβο)…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Κούρκουλος

Γιάννης Κούρκουλος

Γιάννης Κούρκουλος - Αρθρογραφία