Γεράσιμος Μανωλίδης
Στους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια, είδαμε μια διαφορετική Σοφία Σακοράφα

Μια διαφορετική Σοφία Σακοράφα

Στους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια, είδαμε μια διαφορετική Σοφία Σακοράφα

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Σπάνια «σπάει» το πρόσωπό της. Συνήθως είναι ανέκφραστη, «μαγκωμένη», τουλάχιστον στο να φανούν τα συναισθήματά της. Στους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου  στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια που έλαβαν χώρα στην Ελευσίνα, η Σοφία Σακοράφα έδειξε μια διαφορετική πλευρά του εαυτού της, που η αλήθεια είναι πως δεν την είχαμε συνηθίσει.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, όσο την βλέπαμε στην ομοσπονδία του κλασικού αθλητισμού όπου έπρεπε να διαβεί ένα δύσβατο μονοπάτι διοικητικά, κάπου ήταν λογικό να μην είναι εύκολο να χαμογελάσει πολλές φορές. Προσηλωμένη στο έργο της και απόλυτα συγκεντρωμένη στους στόχους της, το πρόσωπό της απέκτησε μια συστολή στο να «σκάσει» ένα χαμόγελο.

Από τη μία ο ΣΕΓΑΣ, από την άλλη η Βουλή. Η έδρα και οι υποχρεώσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο γενικότερα, είναι συνθήκες που επιβάλλουν ένα πιο σοβαρό προφίλ. Είναι και οι ρυθμοί της καθημερινότητας τέτοιοι, άλλωστε.

Στους αγώνες όμως, ,με τη μυρωδιά του ταρτάν, τους νεαρούς αθλητές δίπλα της, το πράγμα αλλάζει. Και αλλάζει και για τη Σοφία Σακοράφα. Την πρώην αθλήτρια, ένα τοτέμ του ελληνικού αθλητισμού και του στίβου, τη μητέρα, τη σύζυγο… Είδαμε ένα ανθρώπινο και αλλιώτικο που προσωπείο, το οποίο «κρύβεται» πίσω από την προσήλωση που απαιτεί η ενασχόληση με τα κοινά.

Λίγο τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν δίπλα της, ο Μπομπ Σφουγγαράκης από το Nickelodeon που δεν έλειψε από κανένα ενσταντανέ, η εξαιρετική οργάνωση της Φλώρας Ρεντούμη για τους αγώνες που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια… Ε, δεν θέλει και πολύ.

Το άλλο πρόσωπο της Σοφίας Σακοράφα

Δίπλα της στη φωτογραφία και ο δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Τσώνης, ο οποίος ήταν επίσης με το χαμόγελο στα χείλη. Μάλιστα στάθηκε ανάμεσα στη Σοφία Σακοράφα και τον Κώστα Κεντέρη και παρότι από διαφορετικό στρατόπεδο έδειξε και ο ίδιος πως στον αθλητισμό και στους αγώνες στίβου, ειδικά όταν πρόκειται για νεαρά παιδιά, δεν… χωρούν οπαδικά.

Η Σοφία Σακοράφα, όπως και ο Κώστας Κεντέρης, δεν σταμάτησαν να βρίσκονται κοντά στα μικρά παιδιά, να μιλούν μαζί τους και να απονέμουν μετάλλια. Σε αυτή τη συναναστροφή με τους νεαρούς αθλητές του στίβου και τη φωτογραφία με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ εμφανίστηκε πραγματικά με μια πολύ διαφορετική διάθεση από αυτή που την έχουμε συνηθίσει. Έμοιαζε (και ήταν) στο φυσικό της περιβάλλον.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία