Δημόσιοι Δρόμοι
Η Δάφνη Λαβασά ξεκίνησε εντυπωσιακά και ενόψει της νέας σεζόν, αν και είναι ακόμη νωρίς. Έσπασε το ρεκόρ της και κέρδισε στα 5χλμ. στις ΗΠΑ.

Μεγάλο ρεκόρ και νίκη η Δάφνη Λαβασά στα 5χλμ. στο Ταλαχάσι (vid)

Η Δάφνη Λαβασά είχε και τη φετινή σεζόν εντυπωσιάσει πετυχαίνοντας ατομικές επιδόσεις σε επτά αγωνίσματα, τέσσερα στον ανοιχτό και τρία στον κλειστό.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Δάφνη Λαβασά ξεκίνησε εντυπωσιακά και ενόψει της νέας σεζόν, αν και είναι ακόμη νωρίς. Έσπασε το ρεκόρ της και κέρδισε στα 5χλμ. στις ΗΠΑ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε εξαιρετική εμφάνιση στην πίστα στο Ταλαχάσι στη Φλόριντα, εκεί που θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου το 2026. Η αθλήτρια του πανεπιστημίου του Μαϊάμι τερμάτισε πρώτη σε 17.10.9 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στο 5άρι ανωμάλου δρόμου. Πριν από λίγες εβδομάδες, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είχε αγωνιστεί και πάλι στα 5χλμ. και είχε τερματίσει σε 17.23 και τώρα το κατέβασε 17.10. Επίσης, έχει πάρει μέρος και σε αγώνα 6χλμ. σε ανώμαλο έδαφος και τερμάτισε σε 21.38. Η νίκη της ήταν σημαντική και από το γεγονός ότι μετείχαν αθλήτριες από 27 πανεπιστήμια. Δεύτερη ήταν η Μικαέλα Ρόουζ του LSU με 17.16.6 και με την ίδια επίδοση τρίτη τερμάτισε η Λορένα Ρέιντζελ, επίσης του LSU.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο της στα 5χλμ. αποτελεί και ρεκόρ του πανεπιστημίου της. Ο επόμενος αγώνας της θα είναι στις 28 Οκτωβρίου στο περιφερειακό πρωτάθλημα (ACC) στον ανώμαλο δρόμο που θα γίνει στο Έρλισβιλ στη Βιρτζίνια.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι στη σεζόν η 21χρονη πέτυχε επτά ατομικά ρεκόρ, τέσσερα στον ανοιχτό στα 1.500μ., 3.000μ., 5.000μ. και 10.000μ. και τρία στον κλειστό Μίλι, 3.000μ. και σκυτάλη.

Δείτε το βίντεο από τον τερματισμό της Δάφνης Λαβασά

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία