Δημόσιοι Δρόμοι
Η Αναστασία Μαρινάκου έτρεξε τα 5χλμ. σε 16.06 στο Χέρτσογκεναουραχ και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Είναι καλύτερη επίδοσή της και από τα 5.000μ.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ η Αναστασία Μαρινάκου στα 5χλμ. στο Χέρτσογκεναουραχ

Η Αναστασία Μαρινάκου κατέλαβε την 15η θέση στον αγώνα. Ο Κώστας Γκελαούζος δεν έτρεξε.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Αναστασία Μαρινάκου έτρεξε τα 5χλμ. σε 16.06 στο Χέρτσογκεναουραχ και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Είναι καλύτερη επίδοσή της και από τα 5.000μ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συνεχίζει δυναμικά τη φετινή σεζόν. Ταξίδεψε στη γερμανική πόλη για το φεστιβάλ τρεξίματος στην έδρα της Adidas. Μετείχε σε μία κούρσα με κορυφαίες αθλήτριες, κυρίως από την Κένυα και την Αιθιοπία. Τερμάτισε σε 16.06 και βελτίωσε την ατομική της επίδοση που ήταν 16.36. Επίσης, είναι η καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα στο αγώνισμα. Θα πρέπει να γίνεται επίσημη καταγραφή για να μετριούνται πια οι αγώνες δρόμου ως πανελλήνια ρεκόρ. Επίσης, η δρομέας του Παναθηναϊκού ήταν πιο γρήγορη και από το ατομικό ρεκόρ που έχει στον ανοιχτό στα 5.000μ. με 16.09.05 από πέρσι στο Σμεντέρεβο. Ο Κώστας Γκελαούζος που είχε δηλωθεί στον ημιμαραθώνιο, στην ίδια διοργάνωση, δεν έτρεξε τελικά.

Νικήτρια στα 5χλμ. ήταν η Σενμπέρε Τεφέρι από την Αιθιοπία με 14.37 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Δεύτερη ήταν η συμπατριώτισσά της Μεντίνα Έισα με 14.53 και τρίτη η Κενυάτισσα Μέρσι Τσερόνο με 14.56.

Τέλος, ν’ αναφέρουμε ό,τι το Adizero Road to Records ξεκίνησε με τον ημιμαραθώνιο. Στις γυναίκες κέρδισε η Τίγκιστ Ασέφα από την Αιθιοπία σε 1:07.28 και στους άνδρες ο Κενυάτης Μάθιου Κιμέλι σε 59.30.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία