Γενικά
Κώστας Κεντέρης: 20 χρόνια από την ημέρα που έτρεξε «για την πατρίδα» (vid)

Κώστας Κεντέρης: 20 χρόνια από την ημέρα που έτρεξε «για την πατρίδα» – Το μεγάλο ρεκόρ και το χρυσό στο Μόναχο (vid)

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια ο Κώστας Κεντέρης έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του στίβου.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Αυγούστου του 2002, σαν σήμερα πριν από ακριβώς 20 χρόνια, όταν ο Κώστας Κεντέρης έτρεξε «για την πατρίδα», κατακτώντας με ρεκόρ το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Εκείνη την ημέρα, ο 29χρονος τότε Κεντέρης, ήταν έτοιμος να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα τόσο στην καριέρα του αλλά και στον στίβο, αψηφώντας τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στο στάδιο του Μονάχου.

Αφού πρώτα κατάφερε να εξασφαλίσει με άνετο τρόπο μια θέση στον μεγάλο τελικό των 200 μέτρων, με μια μοναδική κούρσα κατόρθωσε να κυριαρχήσει με 19.85, να σπάσει το πανελλήνιο και το ρεκόρ της διοργάνωσης κατακτώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.

Κώστας Κεντέρης: «Για την πατρίδα»

Κώστας Κεντέρης: 20 χρόνια από την ημέρα που έτρεξε «για την πατρίδα» - Το μεγάλο ρεκόρ και το χρυσό στο Μόναχο (vid)

Με μια ατάκα που έμεινε στην ιστορία αμέσως μετά το φινάλε της μεγάλης του επιτυχίας, ο Κώστας Κεντέρης αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο σε όλους τους Έλληνες, λέγοντας πως αυτή η κούρσα ήταν «για την πατρίδα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Κεντέρης είπε: «Για την πατρίδα! Ο ελληνισμός είναι παντού. Έτρεξα στο Σίδνεϊ, στον Καναδά και τώρα στο Μόναχο, παντού είδα συμπατριώτες μας. Και αυτοί είναι δυο φορές Έλληνες.

Η αγάπη του κόσμου μου δίνει τη δύναμη και το κουράγιο για να συνεχίσω. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολος, αφού σημαίνει ότι δουλεύουμε καθημερινά εννιά ώρες. Όλη μου η ζωή είναι αφιερωμένη σε αυτό».

Στη Βαυαρία, ο Κεντέρης έγραψε και για ακόμη έναν λόγο ιστορία, καθώς τo 2000, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2001 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον και το 2002 το καλό τρίτωσε με την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έλληνας πρωταθλητής έγινε ο μοναδικός που καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση διαδοχικά σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ολυμπιακοί Αγώνες).

O τελικός και το μετάλλιο στο 8:58 του βίντεο που ακολουθεί – Σε περιγραφή του Γιάννη Μαμουζέλου

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας

Χρήστος Μαγγίνας - Αρθρογραφία