Βάδην
Η Ιαπωνία έδειξε πως μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια στο βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον. Μεγάλες επιδόσεις έγιναν στη Βαζίμα.

Κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο και όρια από Ιάπωνες στο βάδην

Στα 35χλμ. βάδην και οι τρεις πρώτοι Ιάπωνες αθλητές πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Ιαπωνία έδειξε πως μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια στο βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον. Μεγάλες επιδόσεις έγιναν στη Βαζίμα.

Στη διάρκεια του ιαπωνικού πρωταθλήματος βάδην στα 35χλμ. και οι τρεις πρώτοι εξασφάλισαν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν. Νικητής ήταν ο Μασατότα Καβάνο με 2:26.40 που είναι και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Η προηγούμενη ήταν του Ισπανού Μιγκέλ Άνχελ Λόπεζ με 2:27.53 από τον περασμένο Ιανουάριο στο Λέπε. Επίσης, καλύτερη και από του Ρώσου Σεργκέι Κοζέβνικοφ– δεν μετράει επίσημα- που είχε κάνει τον Ιανουάριο στο Σότσι 2:27.16. Δεύτερος ήταν ο Νταϊσούκε Ματσουνάγκα με 2:27.09, ο οποίος πήγε και εκείνος κάτω από την προηγούμενη επίδοση στον κόσμο και ανέβηκε στο νο2. Τρίτος ήταν ο Τομοχίρο Νόντα με 2:27.18.

Στα 20χλμ. βάδην ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του Τόκιο Κόκι Ικέντα επικράτησε με 1:18.53 που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Η προηγούμενη επίδοση ήταν το Βραζιλιάνου Κάιο Μπονφίμ με 1:18.54 από τις 2 Απριλίου στο Ποντεμπράντι.

Δεύτερος ήταν ο Έικι Τακαχάσι με 1:19.16. Στα 20χλμ. βάδην γυναικών μετείχαν δύο αθλήτριες. Πρώτη ήταν η Νανάκο Φούτζι με 1:29.29 και ακολούθησε η Κουμίκο Οκάντα με 1:29.31.

Τέλος, στα 35χλμ. βάδην γυναικών πρώτη τερμάτισε η Σερένα Σονόντα με 2:45.48 που είναι τρίτη φέτος στον κόσμο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία