Βάδην
Ο Περσέους Κάρλστρομ και η Κίμπερλι Γκαρσία ήταν οι νικητές της φετινής σειράς βάδην της World Athletics. Κέρδισαν από 25.000 δολάρια.

Κάρλστρομ και Γκαρσία νικητές της σειράς βάδην της World Athletics

Ο Κάρλστρομ κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο του Γιουτζίν και ένα ασημένιο στο Ευρωπαϊκό στο Μόναχο και η Γκαρσία πήρε δύο χρυσά στο Γιουτζίν.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Περσέους Κάρλστρομ και η Κίμπερλι Γκαρσία ήταν οι νικητές της φετινής σειράς βάδην της World Athletics. Κέρδισαν από 25.000 δολάρια.

Μετά το Σαββατοκύριακο με το μίτινγκ στο Μοντρέιγ της Γαλλίας, το World Race Walking Tour 2022 ολοκληρώθηκε. Στη συνολική βαθμολογία πρώτος ήταν ο Περσέους Κάρλστρομ. Ο Σουηδός αθλητής, που κατέκτησε μετάλλιο τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, συγκέντρωσε 3.959 βαθμούς. O 32χρονος πρωταθλητής πήρε χάλκινα μετάλλια στα 20χλμ. και 35χλμ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν και το ασημένιο στα 20χλμ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Σε ό,τι αφορά τη σειρά ήταν 1ος στα 10χλμ. βάδην στη Μαδρίτη, 2ος στα 20χλμ. βάδην στο Ποντεμπράντι και 3ος στα 35χλμ. στο Γιουτζίν.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Κίμπερλι Γκαρσία με 4.030β. Η Περουβιανή είχε γράψει ιστορία στο Γιουτζίν κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην. Βαθμολογήθηκε σε τρεις αγώνες, εκτός από το Γιουτζίν, ήταν 2η στα 35χλμ. βάδην στο Ντούντιντσε.

Και οι δύο θα πάρουν από 25.000 δολάρια χρηματικό έπαθλο. Στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Κάιο Μπονφίμ με 3.910β. και τρίτος ο Μπράιαν Πιντάδο από το Εκουαδόρ με 3.877β. και τέταρτος ήταν ο Ιταλός ολυμπιονίκης Μάσιμο Στάνο.

Στις γυναίκες στη δεύτερη θέση ήταν η Κινέζα Σίζιε Κίεγιανγκ με 3.989β. και στην τρίτη θέση η Αυστραλή Τζεμίμα Μόνταγκ με 3.854β. και τέταρτη ήταν η Πολωνή Καταζίνα Ζντζιέμπουο με 3.843β. Η τελευταία είχε πάρει δύο ασημένια μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν στα 20χλμ. και 50χλμ. βάδην. Στο τουρ έγιναν 23 αγώνες, 5 «χρυσοί», 1 «ασημένιος» και 17 «χάλκινοι».

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία