Ρίψεις
Το Σάββατο διεξάγεται στο Ηράκλειο το χειμερινό κύπελλο ρίψεων. Στην πόλη της Κρήτης θα αγωνιστούν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες ρίπτες.

Ηράκλειο: Το Σάββατο το χειμερινό κύπελλο ρίψεων (πρόγραμμα & συμμετοχές)

Στο Ηράκλειο βρίσκονται κορυφαίοι αθλητές, όπως οι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης στη σφύρα, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στο δίσκο και Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Το Σάββατο διεξάγεται στο Ηράκλειο το χειμερινό κύπελλο ρίψεων. Στην πόλη της Κρήτης θα αγωνιστούν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες ρίπτες.

Για τους περισσότερους αθλητές και τις αθλήτριες είναι ένας δυνατός αγώνας πριν από τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων. Μια διοργάνωση που διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα στη Λεϊρία.

Οι αγώνες στην πόλη της Κρήτης θα γίνουν σε δύο εγκαταστάσεις. Όλα τα αγωνίσματα θα γίνουν στο στάδιο Ελευθερίας, εκτός από τον ακοντισμό που θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο στάδιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η σφυροβολία των ανδρών με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Ο Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) από την Κύπρο ταξίδεψε απευθείας για το Ηράκλειο, ώστε να κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν. Ο αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να κυνηγήσει από νωρίς στη σεζόν μεγάλες βολές. Με υψηλούς στόχους ξεκινάει τη χρονιά και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), που το ερχόμενο Σαββατοκύριακα, θα διεκδικήσει τη διάκριση στη διοργάνωση της Λεϊρία κι έπειτα την πρόκριση στα κορυφαία γεγονός της χρονιάς. Στη σφυροβολία ξεχωρίζει ακόμη ο Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος), που από φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ23 και στην ουσία κάνει μια μεταβατική σεζόν ενόψει των διοργανώσεων του 2023.

Στη δισκοβολία Γυναικών η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) ξεκινάει τη χρονιά με στόχο τη συμμετοχή τόσο στο Παγκόσμιο όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα,. Η διοργάνωση της Κρήτης θα αποτελεί για εκείνη ένα καλό τεστ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ20 στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) θα κάνει τον πρώτο της αγώνα στην κατηγορία Κ23 με προσδοκίες που φτάνουν σε συμμετοχή και διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της φετινής περιόδου. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) ξεκινάει τη χρονιά με στόχο να βρει από νωρίς βολές πάνω από τα 75,00 μέτρα.

Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) και ο Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) έκαναν δυνατό πέρασμα στον κλειστό και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον ανοιχτό. Οι δύο αθλητές έκλεισαν τη χειμερινή σεζόν με 19,25 μ. και 19,19 μ. και αναμένεται σύντομα στους αγώνες του ανοιχτού να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) έχει μπροστά της ως μεγάλο στόχο τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι στο αγώνισμα της σφαιροβολίας, ενώ στην ίδια διοργάνωση στοχεύει και ο Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) στη σφυροβολία. Η Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) θα κυνηγήσει από νωρίς το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Κ18 στη δισκοβολία και Άγγελος Μαντζουράνης (ΓΣ Κηφισιάς) στη σφυροβολία.

Πρόγραμμα

7ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΡΙΨΕΩΝ’’

Ε.Α.Κ.Η. (Ελευθερίας) &  Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου

Ηράκλειο – Κρήτη, Σάββατο  5 Μαρτίου 2022

ΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΡΙΨΕΩΝ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
09:15 Δισκοβολία Κ18 Ανδρών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
09:30 Σφαιροβολία Κ18 Γυναικών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
10:30 Δισκοβολία Κ18 Γυναικών 

Σφαιροβολία Κ18 Ανδρών

ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
11:45 Σφυροβολία Κ18 Ανδρών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
12:00 Ακοντισμός Γυναικών – Κ20 Γυναικών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
13:00 Σφυροβολία Κ18 Γυναικών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
13:30 Ακοντισμός Ανδρών – Κ20 Ανδρών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
14:15 Σφυροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών

Σφαιροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών

ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15:00 Ακοντισμός Κ18 Γυναικών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
15:30 Σφαιροβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
15:45 Σφυροβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
16:30 Ακοντισμός Κ18 Ανδρών ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
17:15 Δισκοβολία Γυναικών – Κ20 Γυναικών ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
18:45 Δισκοβολία Ανδρών – Κ20 Ανδρών   ΕΑΚ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι συμμετοχές

22_Entries_throws_cup_final_ανάρτηση

 

Φωτογραφία: azsportimages/ Adam Nurkiewicz

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία