Κλειστός Στίβος
Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της φετινής σεζόν στον στίβο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδήσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη (26-2-23)

Η Γερμανία στέλνει στην Κωνσταντινούπολη 32 αθλητές, με επικεφαλής την ολυμπιονίκη του μήκους Μαλάικα Μπιχάμπο, ενώ η Σερβία μετέχει με 12 αθλητές.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της φετινής σεζόν στον στίβο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Stivostime σας μεταφέρει τις κυριότερες ειδήσεις της διοργάνωσης που θα γίνει 2-5 Μαρτίου.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Γερμανική ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε την ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού που αποτελείται από 32 αθλητές, 15 γυναίκες και 17 άνδρες. Επικεφαλής είναι η ολυμπιονίκης του μήκους Μαλάικα Μιχάμπο, που παρά τις πολλές διακρίσεις της, αναζητεί στην Κωνσταντινούπολη τον πρώτο της τίτλο σε κλειστό. Δυνατή παρουσιάζεται στα 3.000μ. γυναικών με τις Κοστάνζε Κλοστερχάλφεν και Χάνα Κλάιν. Στο επί κοντώ ανδρών, μετά και την απουσία του Σουηδού Άρμαντ Ντουπλάντις, το αγώνισμα είναι ανοιχτό και ελπίδες για διάκριση έχουν ο Τόρμπεν Μπλεχ και ο Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε. Στο τριπλούν ανδρών μετέχει ο Μαξ Χες με τρία χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κλειστού. Στο ύψος είναι δύο καλοί άλτες, ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Ματέους Πρζιμπίλκο και ο Τόμπιας Πότιε. Ακόμη είναι οι έμπειροι Σάρα Γκαμπέτα στη σφαίρα και Κάι Κάτσμιρεκ στο έπταθλο, όπου θα είναι τρεις Γερμανοί και στα δρομικά ο Έιμος Μπαρτελσμέιερ και Σαμ Πάρσονς.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ο Ισλανδός πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Κ18 Γκούντμπιοργκ Μπιαρναντότιρ και ο συμπατριώτης του Κολμπχάιν Χόντουρ Γκούναρσον θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Μετέχουν και οι δύο στα 60 μέτρα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η Ουκρανία μετέχει με 11 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ανάμεσά τους η πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος στον κλειστό, Γιαροσλάβα Μάχουτσικ. Στο ύψος θα είναι τρεις Ουκρανές, εκτός από την κορυφαία φέτος στον κόσμο με 2,02μ. Μάχουτσικ, θα είναι η Ιουλία Λεφτσένκο και Κατερίνα Τάμπασνικ. Η Ιρίνα Χεραστσένκο είναι αναπληρωματική. Ελπίδες για ένα μετάλλια στη διοργάνωση στην Κωνσταντινούπολη έχουν ο Αντρέι Προτσένκο στο ύψος ανδρών, ο Ρόμαν Κοκόσκο στη σφαιροβολία ανδρών, ενώ θα απουσιάζει η Μαρίνα Μπεκ- Ρόμαντσουκ.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Η Ρουμανία στέλνει 14 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη είναι οι έμπειρες άλτριες Αλίνα Ροτάρου- Κότμαν, Φλορεντίνα Κοστίνα Ιούσκο, Ντανιέλα Στάντσιου, η δρομέας Κλαούντια Μιχαέλα Μπομποτσέα, ο σφαιροβόλος Αντρέι Ράρες Τόαντερ, ο μηκίστας Γκάμπριελ Μπιτάν και ο πρωταθλητής στα 400μ. Ρόμπερτ Πάρτζε.

ΣΕΡΒΙΑ: Δυνατή ομάδα από 12 αθλητές και αθλήτριες στέλνει η Σερβία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Επικεφαλής είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος Ιβάνα Βουλέτα, αλλά και η εξαιρετική φέτος στο ίδιο αγώνισμα Μιλίτσα Γκαρντάσεβιτς που είναι και τα φαβορί για μετάλλιο στη διοργάνωση. Ακόμη θα είναι οι σφαιροβόλοι Άρμιν Σινάντσεβιτς και Άσμιρ Κολάσινατς, ο πρωταθλητής στα 3.000μ. Ελζάν Μπίμπιτς και η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος Ανγκελίνα Τόπιτς. Με βάση και τις φετινές εμφανίσεις τους όλοι έχουν ελπίδες για διάκριση στην Κωνσταντινούπολη.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ πέρσι στο Μόναχο, Τίνα Σούτεϊ, είναι επικεφαλής της ομάδας της Σλοβενίας που μετέχει με 12 αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι ακόμη η Αλίνα Χόρβατ στα 800μ., η Μαρούσα Μίσμας Ζρίμσεκ στα 3.000μ. και η Νέια Φίλιπιτς στο τριππλούν.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Ο Σουηδός πρωταθλητής στα 3.000μ. Αντρέας Άλμγκρεν απέσυρε τη συμμετοχή του από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού λόγω έλλειψης φόρμας.

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία