Σφαιροβολία
Ένα από τα αγωνίσματα με σπουδαίο παρελθόν και παρόν αποτελεί η σφυροβολία, αλλά πρέπει να γίνουν ενέργειες για να υπάρξει και μέλλον.

Η σφυροβολία πρέπει να τύχει προσοχής και ανεύρεσης λύσεων από τους υπεύθυνους

Ένα από τα αγωνίσματα με σπουδαίο παρελθόν και παρόν αποτελεί η σφυροβολία, αλλά πρέπει να γίνουν ενέργειες για να υπάρξει και μέλλον.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Τα ζητήματα είναι πολλά στον κλασσικό αθλητισμό. Λύσεις από τη μία μέρα στην άλλη δεν είναι εύκολο να αναζητηθούν. Σίγουρα όμως η σφυροβολία είναι ένα από τα αγωνίσματα που πρέπει να ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων.

Η κατάσταση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου το αποδεικνύει. Οι τελικοί ανδρών και γυναικών δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθούν στο κεντρικό στάδιο, αλλά στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού.

Δεν ήταν δυνατό να έρθουν σε συμφωνία οι αρμόδιοι με τους υπεύθυνους του Σταδίου, οι οποίοι έθεσαν σαν πρόβλημα τον κίνδυνο να χαλάσει το σύστημα ποτίσματος στο γρασίδι έπειτα από κάποια ρίψη. Αντιρρήσεις και δυσκολίες στον Βόλο υπήρξαν ακόμα και για τον τελικό του ποδοσφαίρου θα σκεφτεί κανείς, αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ σε αυτό.

Το συγκεκριμένο αγώνισμα απαιτεί μεγάλες διαστάσεις, πολύ χώρο για να το πούμε απλά. Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν. Κάθε αθλητής οφείλει να έχει τις πλέον κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής αγώνα. Αντιμετωπίζουν που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι πρόβλημα για να βρουν μέρος να προπονηθούν, δεν μπορεί οι ίδιοι οι προπονητές τους να μάχονται για τα… βασικά τις ημέρες των αγώνων.

Αυτά πρέπει να είναι λυμένα και να σκέφτονται αποκλειστικά τις ρίψεις τους. Οι προπονητές και υπάρχουν σπουδαία ονόματα με σφυροβόλους, όπως οι Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Κώστας Κοροσίδης, Γιάννης Χριστόγλου και αρκετοί ακόμα, αντί να ασχολούνται με τους αθλητές τους, πρέπει να έχουν ως κύριο μέλημα τη βελτίωση των αθλητών του και όχι το σε ποιο μέρος θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

Το θέμα είναι να δοθούν λύσεις μια και καλή. Η κριτική δεν έχει νόημα αν δεν υπάρξουν λύσεις. Ακόμα και οι πιο φημισμένες σχολές παραγωγής σφυροβόλων έχουν θέμα. Χωροταξικό. Χρόνιο είναι το πρόβλημα. Οι υπεύθυνοι με την αμέριστη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ οφείλουν να ενσκήψουν πάνω από το πρόβλημα συνολικά. Από το να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο κλωβό και ένα σύγχρονο πεδίο βολής για τους αγώνες και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα, μέχρι και τις συνθήκες προπόνησης σε όλη την Ελλάδα.

Διότι, οι αθλητές δεν πρέπει σώνει και ντε να αναγκάζονται να καταφεύγουν στο εξωτερικό και σε ξένα πανεπιστήμια για να εξασφαλίσουν τα βασικά για την προπόνησή τους. Ούτε όταν φεύγουν να μην θέλουν να επιστρέψουν για να λάβουν μέρος στην πανελλήνια πρωταθλήματα της χώρας τους. Μιλάμε για ένα άθλημα με αθλητές που βρίσκονται στις παρυφές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στον Στίβο…

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης

Γεράσιμος Μανωλίδης - Αρθρογραφία