Τόλης Λελεκίδης
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η νέα γενιά του ελληνικού στίβου έδωσε τα διαπιστευτήριά της.

Η νέα γενιά άφησε υποσχέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σημειώθηκαν δύο πανελλήνια ρεκόρ Κ20 και δύο αθλητές έπιασαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, η νέα γενιά του ελληνικού στίβου έδωσε τα διαπιστευτήριά της.

Με φόρα… από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 στο Βελιγράδι, οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις στο ΣΕΦ.

Έπεσαν δύο πανελλήνια ρεκόρ της κατηγορίας. Τα πέτυχαν η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200μ. με 24.42 και η Μαρία Κάσσου στα 3.000μ. με 9.31.16.

Επίσης, δύο αθλητές έπιασαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Κάλι. Η Κάσσου με το 9.31.16 στα 3.000μ. και ο Γρηγόρης Χάσος. Ο νεαρός από τη Φλώρινα, που γυμνάζεται με τον Θόδωρο Δόση στη Θεσσαλονίκη κέρδισε στο ύψος με 2,19μ. Ακόμη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ επιβεβαίωσε στα 1.500μ. η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη τερματίζοντας σε 4.39.64.

Υπήρχαν όμως και άλλες καλές παρουσίες. Στο επί κοντώ πρώτη ήταν η Αλίνα Φλώρου- Δημητριάδου με 3,95μ., η οποία ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ. Η άλτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου μπορεί να «κυνηγήσει» το 4,05μ. που είναι το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

Ένας από τους αθλητές που ήταν στην προεθνική ομάδα και είχε διακρίνει ο υπεύθυνος τεχνικός αναπτυξιακών ομάδων Στέφανος Ματάκης είχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Οδυσσέας Κίκας που ήταν 4ος στα 1.500μ. με 3.50.75.

Το ίδιο είχε συμβεί και με τη Λεμονιά-Μαρίνα Κιούλου, η οποία κέρδισε τα 3χλμ. Κ18 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στην Πηγή Τρικάλων. Παιδιά που μπήκαν με απόφαση της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ στην προεθνική ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Stivostime, ο Στέφανος Ματάκης θέλει να εντάξει στην προεθνική ομάδα και την Ήβη- Φανή Σενκάλα. Η 16χρονη του ΓΣ Πήγασος Αγ. Δημητρίου, ήταν 8η στον τελικό των 200μ. με 25.87, ενώ στους προκριματικούς είχε τρέξει σε 25.47.

Και φυσικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αφού οι περισσότεροι αθλητές στοχεύουν στο καλοκαίρι. Εκεί που θα κυνηγήσουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία