Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Η Λευκορωσίδα Κριστίνα Τσιμανούσκαγια πήρε και επίσημα την πολωνική υπηκοότητα και περιμένει πια το πράσινο φως για να επιστρέψει σε αγώνες.

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια πήρε την πολωνική υπηκοότητα

Η Κριστίνα Τσιμανούσκαγια έτρεξε σε διάφορους αγώνες μόνο στην Πολωνία και έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση στα 100μ. 11.31.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Λευκορωσίδα Κριστίνα Τσιμανούσκαγια πήρε και επίσημα την πολωνική υπηκοότητα και περιμένει πια το πράσινο φως για να επιστρέψει σε αγώνες.

Η πρώην πια Λευκορωσίδα σπρίντερ είχε ζητήσει άσυλο στην Πολωνία, όταν την είχαν απειλήσει με απέλαση πίσω στην πατρίδα της.

«Επιτέλους, μετά από τόσο καιρό μπορώ να βγω χωρίς κανένα πρόβλημα και να εκπροσωπήσω το σύλλογό μου. Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω την Πολωνία στη διεθνή σκηνή, αλλά προς το παρόν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην πιο δύσκολη χρονιά για μένα», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ίνσταγκραμ η Τσιμανούσκαγια. Θα πρέπει τώρα να πάρει το «πράσινο φως» από την World Athletics για να μπορέσει να αγωνίζεται με την Πολωνία.

Ν’ αναφέρουμε ό,τι η 25χρονη είχε διαφωνήσει δημόσια με τους Λευκορώσους προπονητές της. Είχε μεταφερθεί παρά τη θέλησή της από αθλητικούς παράγοντες της χώρας της πέρσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Είχε ζητήσει από την ιαπωνική αστυνομία βοήθεια και της χορηγήθηκε ανθρωπιστική βίζα και πήγε στην πολωνική πρεσβεία. Φέτος πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες στην Πολωνία μόνο και έκλεισε τη σεζόν με καλύτερη επίδοση στα 100μ. 11.31. Το ατομικό της ρεκόρ είναι 11.04 από το 2018.

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία