Γιάννης Κούρκουλος
Δύο συνεχόμενες επιτυχίες είχε η Κατερίνα Στεφανίδη σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού στίβου, αφού μετά το 2016, είχε μετάλλιο και το 2018.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν πάλι εκεί!

Δύο συνεχόμενες επιτυχίες είχε η Κατερίνα Στεφανίδη σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κλειστού στίβου, αφού μετά το 2016, είχε μετάλλιο και το 2018.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε και πάλι στο βάθρο του παγκόσμιου κλειστού (4.80), στο Μπέμιγαχμ. Μόλις δύο χρόνια μετά την επιτυχία που είχε στο Πόρτλαντ. Πάλι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στρίβου.

Το 2018 έγινε το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, καθώς αυτό του 2020 αναβλήθηκε μια και επρόκειτο να γίνει στην Κίνα απ όπου ξεκίνησε και «έβραζε» ο κορονοϊός.

Η διοργάνωση του ’18 έγινε στη «N.I.A.» (National Indoor Arena) στην καρδιά των «Μίντλανς» στη Βρετανία. Στο βιομηχανικό Μπέρμιγχαμ της Άστον Βίλα, της Ουέστ Μπρομ και της Μπέρμιγχαμ Σίτι…

Η Κατερίνα Στεφανίδη το έκανε ξανά

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο δράστης επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος», αφού η Κατερίνα Στεφανίδη με το χάλκινο της προηγούμενης διοργάνωσης στην κατοχή της, επέστρεψε στη διοργάνωση προσθέτοντας ένα ακόμα ιδίου χρώματος στην πάμπλουτη συλλογή της.

Το υπέρλαμπρο αυτό αστέρι του ελληνικού και του παγκόσμιου στίβου, η αθλήτρια σύμβολο που όμοιά της σε διακρίσεις δεν μπορεί κανείς να βρει όσο και αν ψάξει στον ελληνικό αθλητισμό, επανέλαβε την επίδοση που είχε σημειώσει στο παγκόσμιο κλειστού 2 χρόνια πριν, για να βρεθεί εκ νέου τρίτη, έχοντας κοινή όπως πάντα τα τελευταία χρόνια παρουσία στο βάθρο με τη Σάντι Μόρις.


Η αθλήτρια των άπειρων διακρίσεων που ξεκίνησε από τα 15 της κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων και κερδίζοντας το οικείο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μαρακές, συνέχισε δε κερδίζοντας την παγκόσμια γυμνασιάδα και ένα ακόμα αργυρό στο παγκόσμιο κορασίδων, πήγε στο Μπέρμιγχαμ για μία ακόμα
υψηλή διάκριση.

Μπήκε στον αγώνα σε μεγάλα ύψη, συγκεκριμένα στο 4.70 δείγμα της κατάστασης στην οποία βρισκόταν και το έκανε με την πρώτη, ενώ έχασε μία προσπάθεια στο 4.75. Στο 4.80 που ακολούθησε, η Κατερίνα πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια.

Στον τελικό δύο ακόμα αθλήτριες, η συνήθης ύποπτη Σάντι Μόρις και η Αντζέλικα Σιντόροβα έδειξαν πως κι αυτές είναι βασικές διεκδικήτριες. Η Ρωσίδα έκανε όλα τα ύψη μέχρι το 4.80 με την πρώτη και το 4.85 με την τρίτη της προσπάθεια, ύψος που δεν κατάφερε τελικά να υπερβεί η Κατερίνα αν και φάνηκε καθαρά πως το είχε.

Η Μόρις (αργυρή στους Ολυμπιακούς του Ρίο πίσω απ την Κατερίνα) ξεκίνησε χαμηλά περνώντας τα 4.50-60, τα 4.75 τα έκανε με τη δεύτερη, πέρασε με την τρίτη τα 80 και εκεί που έδειξε να κολλά και είδε το φάσμα του αποκλεισμού, περνώντας στη συνέχεια έχασε και μια στο 85 και άφησε δύο για το 90 που το έκανε με την τελευταία ευκαιρία της, το δεύτερο άλμα στο ύψος!.. Ακολούθως πέρασε και το 4.95 με την τρίτη δημιουργώντας ρεκόρ αγώνων για το χρυσό.


Πάντως το μετάλλιο για την Κατερίνα δεν βρέθηκε σε κίνδυνο, αφού η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ έκανε το 4.75 με την πρώτη, αλλά όχι το 80 και έμεινε 4η, καθώς η Νατζότ και η Νιούμαν είχαν μείνει στο 4.70

Η «ήττα» αυτή της Κατερίνας, αν κανείς μπορεί να χαρακτηρίζει ήττα ένα χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο, ήταν η πρώτη μετά από 19 σερί πρωτιές…

Τα αποτελέσματα

  • 1. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.95 ρεκόρ αγώνων
  • 2. Αντζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία) 4.90 ατομ. ρεκόρ
  • 3. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4.80
  • 4. Ελίζα Μακ Κάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.75 ρεκόρ ηπείρου
  • 5. Κέιτι Νατζότ (ΗΠΑ) 4.70
  • 6. Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) 4.70 εθνικό ρεκόρ
  • 7. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
  • 8. Νίνα Κένεντι (Αυστραλία) 4.60
  • 9. Όλγα Μούλινα (Ρωσία) 4.60 ατομικό ρεκόρ
  • 10. Νινόν Γκιγιόν- Ρομαρίν (Γαλλία) 4.50
  • 11. Αντζέλικα Μπέγκτσον (Σουηδία) 4.50
  • 12. Λίζα Ρίσιχ (Γερμανία) τρεις άκυρες στο αρχικό

Όλος ο τελικός του επί κοντώ

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Γιάννης Κούρκουλος

Γιάννης Κούρκουλος

Γιάννης Κούρκουλος - Αρθρογραφία