Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε χαμηλά, στα 4,50μ. στο επί κοντώ, στο Diamond League στη Λοζάνη και πήρε την 5η θέση. Σειρά τώρα έχει ο τελικός.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν έκανε τον αγώνα που θα ήθελε, αλλά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση για τον τελικό της σειράς Diamond League που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου στη Ζυρίχη.

Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, πριν από λίγες ημέρες στο Μόναχο, ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,35μ. που πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια υπερέβη τα 4,50μ. με την πρώτη και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,60μ. Να θυμίσουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν 2η με 4,70μ. που είναι το φετινό της ρεκόρ. Σίγουρα θα υπήρχε μια κόπωση και τώρα θα μπορέσει να ξεκουραστεί λίγες ημέρες και να αγωνιστεί στη Ζυρίχη με στόχο να κλείσει όσο μπορεί καλύτερα τη φετινή σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα η Στεφανίδη ήταν 5η, μαζί με την Ελβετίδα Αντζέλικα Μόζερ. Νικήτρια ήταν η Σλοβένα Τίνα Σουτέι με 4,70μ., με δεύτερη με το ίδιο άλμα την Αυστραλή Νίνα Κένεντι, με τις δύο άλτριες να αποτυγχάνουν στα 4,78μ. Τρίτη ήταν η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο με 4,60μ.

Αποτέλεσμα