Δημόσιοι Δρόμοι
Η Γιαλεμζέρφ Γιεχουάλοου πλησίασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ. γυναικών την Κυριακή στη Βαλένθια κερδίζοντας με επίδοση 29.19.

Η Γιαλεμζέρφ Γιεχουάλοου «απείλησε» το παγκόσμιο ρεκόρ 10χλμ. στη Βαλένθια

Η Γιαλεμζέρφ Γιεχουάλοου έχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 29.14 από τον περασμένο Φεβρουάριο στην Καστεγιόν. Στη Βαλένθια στους άνδρες κέρδισε ο Ουέλντον Λάνγκατ με 26.54.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Η Γιαλεμζέρφ Γιεχουάλοου πλησίασε το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στα 10χλμ. γυναικών την Κυριακή στη Βαλένθια κερδίζοντας με επίδοση 29.19.

Η αθλήτρια από την Αιθιοπία έχασε για λίγο το δικό της ρεκόρ που είναι 29.14 και το είχε σημειώσει τον περασμένο Φεβρουάριο στην Καστεγιόν.

Στον αγώνα τη δεύτερη θέση πήρε η Κενυάτισσα Τζέσκα Τσέλανγκατ με 30.01, που μπήκε στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών και τρίτη ήταν η συμπατριώτισσά της Έσθερ Μπιρούντι Μπορούρα με 30.15. Και οι δύο έκαναν ατομικά ρεκόρ, η πρώτη είχε 30.23 από τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πράγα και η δεύτερη 31.02 από τον περασμένο Απρίλιο στο Χερτζογκενάουραχ.

Μετά την κούρσα της η 23χρονη Γιεχουάλοου ήταν λίγο απογοητευμένη που έχασε για λίγο το παγκόσμιο ρεκόρ. Ήταν όμως ικανοποιημένη από την προσπάθειά της.

Δυνατή κούρσα 10χλμ. έγινε και στους άνδρες με νικητή τον Κενυάτη Ουέλντον Λάνγκατ που τερμάτισε σε 26.55.  Ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ που είχε σημειώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Μπρασόφ της Ρουμανίας.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη μου. Πίεσα σκληρά σε όλη τη διάρκεια ψάχνοντας για γρήγορο χρόνο και η τακτική μου απέδωσε», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο 24χρονος δρομέας. Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης Τσαρλς Λάνγκατ με 26.57 και τρίτος ο συμπατριώτης του Ντάνιελ Κόσεν με 27.01.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία