Γενικά
Οι διοργανωτές μίτινγκ θα έχουν έναν επιπλέον πονοκέφαλο το επόμενο διάστημα, καθώς χρειάζεται να πάρουν πιστοποίηση από την World Athletics.

Οι διοργανωτές ελληνικών μίτινγκ… τρέχουν για την πιστοποίηση

Δυνατά μίτινγκ έγιναν φέτος στην Ελλάδα, όπως τα Βενιζέλεια, τα Παπαφλέσσεια, τα Δρόμεια, το μίτινγκ γυναικών στη Φιλοθέη και αλμάτων στην Καλλιθέα.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Οι διοργανωτές μίτινγκ θα έχουν έναν επιπλέον πονοκέφαλο το επόμενο διάστημα, καθώς χρειάζεται να πάρουν πιστοποίηση από την World Athletics.

Ανάμεσά τους φυσικά και οι διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ. Δεν προετοιμάζονται μόνο για τους αγώνες της νέας σεζόν σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες και το μπάτζετ που θα διαθέσουν για να μπουν σε κατηγορίες. Είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα που θα έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να πάρουν πιστοποίηση και να ενταχθούν σε αντίστοιχη κατηγορία. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η κατάσταση του ταρτάν. Αν οι διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ δεν πάρουν την πιστοποίηση, τότε οι αθλητές και αθλήτριες που είναι ν’ αγωνιστούν δεν θα πάρουν τους βαθμούς. Κάτι φυσικά πολύ σημαντικό, με δεδομένο ότι πολλοί Έλληνες αθλητές και αθλήτριες «κυνηγούν» τους βαθμούς για το ράνκινγκ, σε ένα ήδη δύσκολο διεθνές περιβάλλον.

Να θυμίσουμε ότι φέτος έγιναν σημαντικά μίτινγκ στη χώρα μας και μάλιστα, σε καλές κατηγορίες. Όπως το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα, τα «Βενιζέλεια» στα Χανιά, το Filothei Women’s Gala, τα «Δρόμεια» στη Βάρη. Επέστρεψαν δυναμικά στο καλεντάρι αγώνων τα «Παπαφλέσσεια» στην Καλαμάτα. Ακόμη σε καλή θέση στις κατηγορίες (Ε’ και F’) μπήκαν οι Αγώνες Ρίψεων «Κώστας Σπανίδης» στη Θεσσαλονίκη, οι Αγώνες Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη, τα «Τοφάλεια» στην Πάτρα, το «Πορτάραθλον» στη Νάξο, τα «Βεργώτεια» στην Κεφαλονιά, το Αλεξανδρινό μίτινγκ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τα «Σιθώνεια» στη Νικήτη.

Γι’ αυτό οι διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ πρέπει να τρέξουν τις διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση.

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία