Άλμα επί κοντώ
Γλασκόβη 2024: Σπουδαίος Καραλής, κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο επι κοντώ, στο παγκόσμιο κλειστου στίβου περνώντας με την πρώτη το 5.85μ.

Γλασκώβη 2024: Σπουδαίος Καραλής, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στο επι κοντώ, στο παγκόσμιο κλειστού στίβου!

Με το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ θα φύγει από το Παγκόσμιο κλειστού στίβου της Σκωτίας ο Εμαννουήλ Καραλής!

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Γλασκωβη 2024: Σπουδαίος Εμμανουήλ Καραλής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ, στο παγκόσμιο κλειστού στίβου καθώς πέρασε με την πρώτη το 5.85μ!  Ο Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε τον τίτλο του, περνώντας τα 5,95μ. και ανεβαίνοντας από την τρίτη στην πρώτη θέση, ενώ το ασημένιο κατέκτησε ο Σαμ Κέντρικς με 5,90μ.

Αρχικά ο εξαιρετικός Έλληνας αθλητής έκανε άκυρη πρώτη προσπάθεια στα 5,50 μέτρα, όμως αποφάσισε να μην κάνει άλλη προσπάθεια σε αυτό το ύψος και να δοκιμάσει στα 5,65μ. εκεί όπου άρχισε και πάλι με άκυρο άλμα. Η δεύτερη προσπάθειά του όμως στα  5,65 μ. ήταν πετυχημένη κι έτσι συνέχισε στον τελικό!

Κατόπιν ο Καραλής δοκίμασε στα 5,75μ. όπου δεν κατάφερε να ανέβει στην πρώτη προσπάθεια. Και πάλι όμως δεν επηρεάστηκε, το πέρασε με τη δεύτερη, κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και έτσι συνέχισε στον μεγάλο τελικό.Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω, το μεγάλο άλμα ήρθε 10 πόντους πιο πάνω. Στα 5,85μ. ύψος που το πέρασε με την πρώτη αυτήτ η φορά το χαμογελαστό παιδί του άλματος εις ύψος. Μετά την αποτυχία του Ομπιένα ο Καραλής «κλείδωσε» οριστικά το μετάλλιο και έμελλε να δούμε τι χρώμα θα έχει.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα εκτός από τον Έλληνα πρωταθλητή συνέχισαν φυσικά ο Ντουπλάντις, αλλά και ο Κέντρικς. Το πρώτο άλμα του Καραλή στα 5,90μ δεν ήταν πετυχημένο, ενώ αποφάσισε να μην δοκιμάσει ξανά σε αυτό το ύψος αλλά στα 5,95μ. Η πρώτη προσπάθεια ήταν αρκετά καλή άλλα άκυρη, όπως και η δεύτερη, ενώ με τον Ντουπλάντις να περνάει τελικά αυτό το ύψος, ο Ελληνας αθλητής έπεσε στην τρίτη θέση και οριστικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο!΄Έτσι ο «ασημένιος» πέρυσι το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί, αφού έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Εμμανουήλ Καραλής: Δείτε την προσπάθεια που «ανέβασε» στο βάθρο τον Έλληνα αθλητή

Παρακάτω όλες οι προσπάθειες του Καραλή στον τελικό του άλματος επί κοντώ στη Γλασκώβη 2024

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης

Αλέξανδρος Κωτάκης - Αρθρογραφία