Δρόμοι ταχύτητας 100μ.
Ο Φρεντ Κέρλι επιβεβαίωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν πώς είναι ο νέος κυρίαρχος στα σπριντ και θέλει τώρα να σπάσει το παγκόσμιο.

Φρεντ Κέρλι: «Θα κοιμάμαι, τρώω και προπονούμαι σωστά και… θα σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ»!

Ο Φρεντ Κέρλι φέτος στο πρωτάθλημα ΗΠΑ στο Γιουτζίν έκανε ατομικό ρεκόρ στα 100μ. με 9.76 και στην ίδια πόλη στο Παγκόσμιο πήρε το χρυσό με 9.86.

Facebook Platform X - Twitter Linkedin Whatsapp Viber e-mail

Ο Φρεντ Κέρλι επιβεβαίωσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν πώς είναι ο νέος κυρίαρχος στα σπριντ και θέλει τώρα να σπάσει το παγκόσμιο.

Ο Αμερικανός έχει στο «μάτι» του το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. που κατέχει ο σπουδαίος Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ με 9.58 από το 2009 στο Βερολίνο.

«Είναι πολύ ρεαλιστικό», είπε μεταξύ άλλων στην «Independent». «Όλα είναι ρεαλιστικά. Ο Μπολτ, ο Γουέιντ (σ.σ. βαν Νίκερκ) και όλοι οι μεγάλοι Αμερικανοί. Αν μπορούν να το κάνουν, τότε γιατί όχι κι εμείς; Πρέπει να συνεχίσω να προπονούμαι σωστά, να τρώω σωστά, να κοιμάμαι σωστά. Αυτά τα μικρά πράγματα θα με βοηθήσουν να φτάσω στους μεγαλύτερους στόχους στη συνέχεια. Τα ρεκόρ και το αυτό το διπλό χρυσό», κατέληξε ο 27χρονος που φαίνεται πώς θέλει και το ρεκόρ στα 200μ. Πάντως, το σίγουρο είναι πώς του χρόνου θα προσπαθήσει για το «νταμπλ» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη. Στο Γιουτζίν πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 9.86, αλλά στα 200μ. έφθασε μέχρι τα ημιτελικά και έμεινε εκτός τελικού με κράμπα.

Φέτος νωρίτερα στο Γιουτζίν στο πρωτάθλημα ΗΠΑ είχε κερδίσει με 9.77 και στον ημιτελικό είχε τρέξει σε 9.76 που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Στα 200μ. έχει 19.76 από πέρσι στο μίτινγκ του Ναϊρόμπι.

Φωτογραφία: azsportsimages/ Nassos Triantafyllou

 

Εγγραφείτε στο Stivostime τωνStivostime - Google News
Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης

Τόλης Λελεκίδης - Αρθρογραφία